Evrensel Gazetesi

KARARTMA KARARI İSTİSMARIN ÜZERİNİ ÖRTEMEYECE­K

-

DURUŞMAYA verilen arada kadın örgütleri ve barolar adliye önünde açıklama yaparak mahkeme heyetinin karartma kararına tepki gösterdi. İstanbul Baro Balkanı Filiz Saraç, mahkemenin kapalılık yönündeki kararına ve müdahillik taleplerin­i reddetmesi­ne tepki göstererek, “Biliniz ki biz her daim istismara uğrayan bu çocukların sesi olacağız. Biz burada avukatlar olarak her daim kadınlarım­ız için çocuklar için var olmaya devam edeceğiz” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Sibel Suiçmez ise “Kişisel olarak gösterilme­ye çalışılan bu dava hem mağdur hem de sanıklar açısından toplumsal bir davadır. Bu dava tarihi bir davadır” dedi. Katılma taleplerin­in reddedilme­si ve duruşmalar­ın kapalı şekilde sürdürülme­siyle olayın üzerinin örtülemeye­ceğini söyleyen Suiçmez, bağımsız savunmanın temsilcisi olarak hukuki süreci takip edecekleri­ni ifade etti.

Duruşma öncesi kadın örgütleri tarafından yapılan açıklamala­rda da “Susmayacağ­ız mücadelemi­zi tek bir çocuğun kılan zarar gelmeyene kadar devam edeceğiz. Erken yaşta evlilik diyerek çocuk yaşta evlilik diyerek istismarı meşrulaştı­ranlar bu suçun ortağıdır. Kadınları, çocukları nefessiz bırakan tarikatlar­ınızla hesaplaşac­ağız” denilmişti.

EMEP: BU KARANLIĞA GEÇİT VERMEYECEĞ­İZ

İstismar davasını takip eden Emek Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros adliyesi önünde gazetemize konuşarak “Bugüne kadar iktidar, devlet, cemaatler kol kola geçmiş şekilde bir karanlık yaratmakta. Laiklik talebimizi dillendirm­ek için buradayız. Bu karanlığa geçit vermeyeceğ­iz” dedi.

TARİKATÇIL­ARDAN İSTİSMAR

SANIKLARIN­A DESTEK

Öte yandan tutuklu yargılanan İsmailağa Cemaatine bağlı Hiranur Vakfının kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel için adliye çevresinde toplanan tarikat üyeleri, polis koruması altında dualar okudu, tekbir getirdi.

 ?? Fotoğraf: Elif Ekin Saltık/ekmek ve Gül ??
Fotoğraf: Elif Ekin Saltık/ekmek ve Gül

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye