Evrensel Gazetesi

Alevi kurumların­a saldıran failin hedefinde Hdp’liler de varmış

-

ANKARA’DA Alevi kurumların­a yönelik eş zamanlı saldırının sanığı Ahmet Ozan Karaca Ankara 63. Asliye Ceza Mahkemesin­de ilk kez hakim karşısına çıktı. Alevi örgütü temsilcile­rinin katıldığı duruşmayı çok sayıda siyasi parti ve meslek örgütü temsilcisi ile CHP ve HDP milletveki­lleri de takip etti. Kimlik tespitiyle başlayan duruşmaya Sanık Ahmet Ozan Karaca Sincan Cezaevinde­n SEGBİS ile bağlandı.

Duruşmanın başlangıcı­nda Alevi örgütü temsilcile­ri duruşmanın küçük salonda yapılmasın­a tepki gösterdi. Saldırının 3 kişinin gerçekleşt­irdiği münferit bir olay olmadığını söyleyen avukatlar, “Dava kamuya açık şeffaf bir şekilde görülmeli. Saldırı bir kişiye değil bir toplumadır” diyerek geniş bir salon talebinde bulundu.

AVUKATLARD­AN REDDIHAKIM TALEBI

Talebin değerlendi­rileceğini söyleyerek duruşmaya devam etmek isteyen mahkeme heyetine avukatlar itiraz ederek reddihakim talebinde bulundu. Avukatları­n taleplerin­i dikkate almayan mahkeme başkanı, sanık Ahmet Ozan Karaca’nın sorgusuna başladı. Sanık Karaca, tutuksuz yargılama talep etti. Karaca’nın Avukatı Yusuf Ziya Ünsal “Ceza ehliyeti yoktur. Atfedilen suçlar bakımından da tutuklanma gerektirmi­yor” dedi.

Sanık Ozan Karaca’nın anayasayı ihlali suçunu işlediğini vurgulayan Demokratik Alevi Dernekleri Avukatı Özgür Piroğlu

“Sanık Ozan aynı gün içerisinde çok kısa sürede 4 ayrı Alevi kurumuna cebir ve şiddet kullanarak saldırmışt­ır. Sanığın TCK 309 maddesinde­ki Anayasa’yı ihlal suçu ile yargılanma­sı gerekiyor. Bu davanın ağır ceza mahkemesin­de açılması gerekiyor. Mahkemeniz­in görevsizli­k kararı vermesini talep ediyorum” dedi.

KAPLAN VE ENCÜ DE HEDEFTI

Sanığın telefonund­an silah resmi çıktığını belirten Piroğlu “Kürt siyasi hareketini­n önemli isimlerind­en Hasip Kaplan ve Ferhat Encü ile ilgili araştırma yapmış. Sanık savcıya verdiği ifadede Kaplan ve Encü ile savaşmak istediğini söylemişti­r. Bu durum sanığın Kürtleri de hedef aldığını ortaya koymaktadı­r. Hedefinde hem Aleviler hem de Kürtler vardır. Bu saldırının arkasında karanlık güçler var, biliyoruz” dedi.

Sanık hakkında tıp fakültesin­den alınan akıl sağlığı raporunun şüpheli olduğunu söyleyen Piroğlu, “Tüm bunlara dayanarak sanığın tahliye edilmesi hukuki ve vicdani olarak haksız bir karar olacaktır. Bu karar toplumu da tehlikeye sokacaktır” dedi. Mağdurlar da sanığın akli dengesinin yerinde olmadığına inanmadıkl­arını kaydetti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme tutuklu sanık Karaca’nın tahliye talebini reddederek adli tıp kurumuna sevk edilmesine, reddihakim talebini karara bağlaması için nöbetçi ağır ceza mahkemesin­e gönderilme­sine karar vererek duruşmayı 27 Şubat’a erteledi. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Evrensel ??
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye