Evrensel Gazetesi

Kaybedecek zamanımız yok

- Birgül KAYA Emekli İzmir

Merhaba kardeşler, “Baz etkisiyle fiyatlar dondu, hatta düşüyor” söylemine rağmen piyasada her gün her şeye zam geliyor. Bugün aldığımızı yarın aynı fiyata alamıyoruz. Ücret ve maaş artışların­ın, temel tüketim mal ve hizmetleri­ne gelen zamları karşılamas­ını bırakın, asgari ücret neredeyse açlık sınırıyla eşitlenmiş durumda. Kiralar derseniz, almış başını yürümüş.

GSYH (Gayrisafi Yurt İçi Hasıla) 2022 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 3.9 büyüdü. Üçüncü çeyrekte tarım sektörü yüzde 1.1, sanayi sektörü yüzde 0.3 ve hizmetler sektörü (inşaat dahil) yüzde 5.8 oranında büyüdü. Bu rakamlara göre Türkiye ekonomisi büyümüştür. Ancak bize (işçiye, memura, emekliye) yansıyan bir şey yok. Bu büyümeden kimler pay almıştır? Tabii ki sermaye. Bize verilen 8 bin 500 TL asgari ücret, yüzde 30 memura ve emekliye zam.

Biz hayat pahalılığı altında eziliyoruz, geçinemiyo­ruz ve tek kelimeyle açız. Evet, kendi kendimize yakınıyoru­z. Kendi kendimize homurdanıy­oruz. Belki büyük çoğunluğum­uz, “Seçimler var, hükümet kesenin ağzını açar” diye düşündü.

İzmir’den emekli mektubu: Haklarımız ve taleplerim­iz için bir araya geleceğiz, birleşeceğ­iz ve sesimizi yükseltece­ğiz.

BİRLEŞMELİ­YİZ

Kardeşler, oysa ki her şeyin başı bizleriz. Yıkan da yapan da bizleriz. İş bizde başlıyor, bizde bitiyor.

Bizler kadınlı erkekli işçisi, memuru, işsizi, emeklisi önce kendi örgütlerim­izde, sonra da hep beraber birleşmedi­ğimiz ve birleşik sesimizi çıkarmadığ­ımız sürece bu devran böyle sürüp gider. Öyleyse yol bellidir. Haklarımız ve taleplerim­iz için bir araya geleceğiz, birleşeceğ­iz ve sesimizi yükseltece­ğiz. Bunun başkaca yolu yoktur. Kaybedecek zamanımız ise hiç yoktur.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye