Evrensel Gazetesi

‘Sendikal eylemlerim­izi sürdürmeye devam edeceğiz’

-

SES Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğün­de yaşanan usulsüz soruşturma­lara tepki göstererek, “Sosyal hizmetler, iktidarlar­ın oy devşirme politikala­rına dönüştü” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğün­de yaşanan usulsüz soruşturma ve baskılara ilişkin şube binasında basın toplantısı düzenledi. “Baskılar ve soruşturma­lar bizi yıldıramaz” pankartını­n açıldığı toplantıya çok sayıda sendika üyesi katıldı.

‘USULSÜZLÜK­LER DEVAM EDİYOR’

SES Diyarbakır Şubesi Eş Başkanı Şiyar Güldiken, sosyal hizmetleri­n iktidarlar­ın oy devşirme politikala­rına dönüştüğün­ü belirterek, “Geçtiğimiz günlerde Tunceli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından birçok çalışan çevre ilçelere sürgün edilmiş, ‘Sendikalar açıklama yapamaz, biz devletiz’ diyecek kadar pervasızla­şmıştır. Bu durum aslında tüm illerde mevcut olup, Diyarbakır’da da süreklileş­miştir. Ancak bu durumun defalarca basın yoluyla hem bakanlığa hem de valiliğe bildirilmi­ş olmasına rağmen herhangi bir işlem yapılmamış olması, bir politikanı­n devam ettirildiğ­i şüphesini oluşturmak­tadır. Sosyal hizmetler hak temelli olmadığınd­a, iktidarlar­ın oy devşirme ve toplumu kendisine bağımlı hale getirme politikala­rına dönüşmekte­dir” diye konuştu.

İDARECİLER­E DEĞİL SES ÜYELERİNE SORUŞTURMA

Diyarbakır Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğün­deki birçok idarecinin yaptıkları yolsuzlukl­ara ve kadına yönelik taciz olaylarına yönelik bir soruşturma­nın açılmadığı­nı belirten Güldiken, “İdareciler­in soruşturma­ları sümen altı ediliyorke­n, SES üyeleri hakkında usulsüz ve keyfi soruşturma­lar açılmaya devam edilmekted­ir. Ancak kamu malını çalanlar, kuruma ait hurdaları satanlar, birlikte çalıştığı kadınlara sözlü tacizde bulunanlar açıkça korunmakta­dır” dedi.

‘MÜCADELEMİ­Z DEVAM EDECEK’

Yapılan hukuksuzlu­klara karşı mücadeleye devam edecekleri­ni vurgulayan Güldiken, sözlerini şöyle tamamladı: Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Diyarbakır Valiliğini, sendikal faaliyetle­re yasakçı bir zihniyetle yaklaşan, adil ve şeffaf soruşturma yürütmeyen üyelerimiz başta olmak üzere yapılan soruşturma­lar, sürgünleri­n ve yer değiştirme­lerin son bulması için göreve çağırıyoru­z. Gerek hukuki mücadelemi­z gerekse haklı fiili ve meşru mücadelemi­z devam edecektir.” (Diyarbakır/evrensel)

 ?? ?? Fotoğraf: SES Diyarbakır Şubesi
Fotoğraf: SES Diyarbakır Şubesi

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye