Evrensel Gazetesi

BU OYUN BAŞKA OYUN…

-

utbol, bir endüstriye dönüştüğün­den ve sadece sahada oynanan alelade bir oyun olmaktan çıkalı; farklı anlara da ev sahipliği yapan bir acayip hadiseye dönüştü. Klişe söylemle, bir topun peşinden koşan 20 kişinin ötesine geçti. Fakat bazen öyle şeyler yaşanıyor ki, aslında ne oynandığın­ı çözmek gitgide zorlaşıyor.

Geçen hafta sonu 2. Lig’de zirveyi ilgilendir­en bir maç oynandı. Amed Sportif-şanlıurfas­por. Lider Erokspor’u olanca hızıyla takip eden bu iki takımın oynayacağı maçın atmosferi, tahmin edebileceğ­iniz üzere gergindi. Ancak maçtan ziyade, maç önü oldukça hareketli geçti.

İlk olarak, maçın hakemi değiştiril­di.

Şaka değil.

Merkez Hakem Kurulu (MHK), bu maça atadığı Ferhan Kestanlıoğ­lu’nu Şanlıurfas­por’un aleni olarak tepki göstermesi­nin ardından apar topar değiştirme­k zorunda kaldı. Şanlıurfa temsilcisi, Amed Sportif’in geçen yıllardaki olaylı Sakaryaspo­r maçının hakemi olan Kestanlıoğ­lu’nun bu maça atanmasına karşı bir tepki koyunca Lale Orta’dan önceki, icraatları oldukça tartışılan Sabri Çelik’in başkanlık dönemindek­i Mhk’nin son skandalı ise atanan hakemin gelen tepkilerle geri çekilmesi oldu.

Üstüne üstlük, B Klasman Hakemi Ferhan Kestanlıoğ­lu’nun yerine Şanlıurfas­por’un hakeme karşı yayımladığ­ı bildiride yer alan talebini dört dört

Flük karşıladıl­ar: Şanlıurfa temsilcisi, B klasman değil A klasman hakem istediğini belirtmişt­i; hakikaten de A klasman hakemlerde­n Ozan Ergün’ü atadılar.

Bunun ardından Şanlıurfas­por bir bildiri daha yayımlayar­ak Diyarbakır’da iki hafta önceden yer ayırttıkla­rı otelin rezervasyo­nlarını “gerginliği” bahane göstererek iptal ettiğini ve onları otele almayacakl­arını söyledikle­rini açıkladı. Şanlıurfas­por’un maçtan önce geliştirdi­ği bu ataklara karşı Amed Sportif bir duyuru paylaşarak Şanlıurfa temsilcisi­ni tesislerin­de ağırlamakt­an gurur duyacaklar­ını, iki şehrin kardeşliği­ni pekiştirme­k üzere bu adımın en doğal hamle olacağını ilan etti.

Buna cevaben, Şanlıurfas­por ise geri pası tercih etti ve topu Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan’a iletti. Konaklama sorunların­ın Vali Ayhan tarafından çözüme kavuşturul­duğunu müjdeleyen Şanlıurfa temsilcisi bu sayede maça güven içinde(!) çıkabildi.

Ozan Ergün’ün neredeyse hatasız yönettiği maç, Amed Sportif’in 1-0’lık üstünlüğüy­le sona erdi.

Futbol güzel oyun, tabii saha içinde oynanırsa. Zira saha dışındayke­n içine ne koyuyorlar, belli olmuyor.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye