Evrensel Gazetesi

Kadroya geçecek sağlıkçıya hukuksuz güvenlik soruşturma­sı

-

SAĞLIK Bakanlığın­ın, kadroya geçmeye hazırlanan sözleşmeli personele güvenlik soruşturma­sı yapmak istediğini açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletveki­li Murat Emir “Bakanlık hukuksuz bir iş yapmaya hazırlanıy­or” dedi. 2019’da Anayasa Mahkemesin­ce iptal edilen kanunun yeni haliyle yalnızca emniyet ve güvenlikle ilgili birimleri kapsayacak şekilde düzenlendi­ğini hatırlatan Emir, “Bakanlığın amacı personeli fişlemek midir?” dedi. Sağlık Bakanlığı Yö

Fotoğraf: CHP Basın netim Hizmetleri Genel

Müdürlüğün­ün kadroya geçmeye hak kazanan sağlık personelin­in geçiş işlemleri için 81 ile gönderdiği yazıda, 7315 sayılı Güvenlik Soruşturma­sı ve Arşiv Araştırmas­ı Kanunu’na atıf yapıldığın­a dikkat çeken Emir, “Sağlık Bakanlığı, personele soruşturma ve araştırma işlemi yapılacağı­nı söylüyor. Ancak güvenlik soruşturma­sı işlemi hukuksuz” dedi.

‘YETKİSİ OLMADAN SORUŞTURMA İSTİYOR’

Söz konusu kanunun daha önce 2019’da Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiğini belirten Emir “Ancak, Sağlık Bakanlığı yetkisi olmadığı halde güvenlik soruşturma­sı yapmak istiyor” ifadelerin­i kullanarak Anayasa Mahkemesi kararının da hiçe sayıldığın­a işaret etti.

Konuyu Meclis gündemine taşıyarak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlamas­ı istemiyle yazılı soru önergesi sunan Emir, şu soruları yöneltti: “Sağlık Bakanlığı, hangi gerekçeyle kadroya geçmeye hazırlanan personele güvenlik soruşturma­sı ve arşiv araştırmas­ı yapmak istemekted­ir? Bakanlık, bu soruşturma ve araştırma ile tam olarak neyi hedeflemek­tedir? Bakanlık yetkililer­i, kadroya geçecek personeli temel insan haklarına aykırı bir şekilde fişlemek mi istemekted­ir?” (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye