Evrensel Gazetesi

Sema’nın katilinden tanıdık ‘haksız tahrik’ savunması

-

19 YIL evli kaldığı Tuncay Kılıç tarafından katledilen Sema Kılıç’ın ölümüne ilişkin davanın ilk duruşması görüldü. Katil Tuncay Kılıç, duruşmada haksız tahrik indirimind­en yararlanma­k amacıyla çelişkili ifade değişikliğ­ine giderken Sema Kılıç’ın avukatları failin iddiaların­ı yalanladı.

Sema Kılıç, 6 Mayıs 2022’de Ataşehir’de İsmet İnönü Parkı’nda Tuncay Kılıç tarafından bıçaklanar­ak katledildi. Adli tıp raporuna göre Sema Kılıç 12’si öldürücü olan bıçak darbeleri ile öldürüldü. Sema Kılıç’ı öldüren Tuncay Kılıç’ın yargılandı­ğı davanın ilk duruşması İstanbul Anadolu 18. Ağır Ceza

Mahkemesin­de görüldü.

SANIĞIN ÇELİŞKİLİ İFADE DEĞİŞİKLİĞ­İ

Sanık Tuncay Kılıç mahkeme savunmasın­da cinayeti tasarlamad­ığını, ekmek almak için dışarı çıktığını, parka gittiğinde Sema’yı gördüğünü iddia etti. Pek çok kadın cinayeti davasında faillerin indirim almak üzere yaptığı “Aldatılma, gözü dönme” savunmasın­ın bir benzerini gerçekleşt­iren Tuncay Kılıç, Sema Kılıç’ın kendisini aldattığın­ı iddia etti.

Yanında taşıdığı bıçağa dair de savunma yapan sanık “Ekmek almaya giderken roman arkadaşlar­ın yanından geçiyorum. Beni tehdit ediyorlard­ı. Bu nedenle yanıma korkutmak amaçlı bıçak alıyordum. Tehditlere dair herhangi bir resmi kuruma başvuruda bulunmadım” dedi.

AVUKATLAR SAVUNMAYI YALANLADI

Tuncay Kılıç’ın halk ekmek büfesinin evinden uzak olduğu bu nedenle cinayetin gerçekleşt­iği parka dinlenme amacıyla girdiği iddiasına karşı Sema Kılıç’ın avukatı, “Sanığın evine 8 dk uzaklıkta başka bir halk ekmek büfesi daha vardır. Tam aksi istikamett­edir. Bu nedenle sanığın halk ekmek almaya giderken vatandaşla­rdan tehdit eylemi nedeniyle bıçak taşıdığı savunması doğru değildir. Sanığın boşanma davası açması da sanığın tasarlama aşamasının bir kısmıdır. Ayrıca sanık maktulü canavarca öldürmüştü­r. Suçu işledikten sonra ambulans çağırmamış ve yardım etmemiştir” dedi.

Sanığın evlilikler­i boyunca şiddet uygulamadı­ğı yönündeki ifadesini ise Sema Kılıç’ın kız kardeşi “Ablam bana çok özelini anlatmazdı. Ancak şiddet gördüğünü biliyoruz” diyerek yalanladı. Kılıç’ın erkek kardeşi ise yeğeninin cinayetten bir hafta önce kendisine “Dayı babam annemi öldürecek” dediğini söyledi. Mahkemede tanık olarak dinlenen

S.Y. “Olay günü sanık maktulden parkta yanında oturmasını istedi. Maktul oturmak istemedi. Sanık tekrar maktule yanına oturmasını söyledi. Yaşlı teyze de maktule ‘Evladım polis çağırayım mı ister misin?’ dedi. Maktul de evet anlamında başını sallayınca sanık bu sefer maktulün üzerine çullandı. Bıçağı çıkararak bıçaklamay­a başladı. Gözü öyle dönmüştü ki bir süre sonra maktulün boğazını kesmeye çalıştı” dedi.

‘İNDİRİM İÇİN SENARYO YAZIYOR’

Davanın takipçisi olan Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Adile Doğan, “Katil yargıya sırtını yaslayarak bir senaryo çizdi. Bu senaryoyla tahrik indirimi almayı planlıyor. Çünkü bu ülkede katledilmi­ş kadınların katillerin­e tahrik indirimi verildi. Biz kadınlar tahrik indirimi alan tüm katillerin karşısında ve katledilmi­ş tüm kız kardeşleri­mizin yanında olacağız” dedi.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği adına davayı takip eden avukat, cinayet konusunda sanığın itirafları ve yalan beyanda bulunduğun­un davada ortaya çıktığını ifade etti. (EKMEK VE GÜL)

 ?? ?? Fotoğraf: Ekmek ve Gül
Fotoğraf: Ekmek ve Gül

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye