Evrensel Gazetesi

Diyarbakır Baro Başkanı Eren’e destek

-

DİYARBAKIR Kent Koruma ve Dayanışma Platformu bileşenler­i, Baro Başkanı Nahit Eren ve ailesine yönelik sosyal medya üzerinden yapılan ölüm tehditleri­ni yapanların bulunup adalete teslim edilmesini talep etti.

Platform Diyarbakır Barosu hizmet binası önünde sosyal medya hesapların­dan tehdit edilen Diyarbakır Barosu Başkanı Avukat Nahit Eren ile ilgili açıklamada bulundu. Platform adına ortak basın metnini Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rojda Yılmaz okudu. Baro Başkanı Nahit Eren tehdit edilirken kullanılan sembolleri­n 90’lı yıllardaki paramilite­r güçleri anımsattığ­ını ifade eden Yılmaz, “Böylesi önemli bir süreçte söz konusu tehditleri­n yapıldığı hesaplarda, 1990’lı yılların karanlığın­a sebep paramilite­r yapılar ile bu yapıları kuran kişilerin isim ve sembolleri­nin kullanılar­ak kentimize vermek istenen mesajın farkındayı­z” dedi.

‘SESSİZ KALMAYACAĞ­IZ’

Yılmaz, “5 Haziran 2015 tarihinde İstasyon Meydanı’nda gerçekleşe­n bombalı saldırı hâlâ bu kentin hafızaları­nda tazeliğini koruyorken, 28 Kasım 2015 tarihinde 4 Ayaklı Minare önünde katledilen Baro Başkanımız Av. Tahir Elçi’nin yarası daha kapanmamış­ken, Nahit Eren ve aile bireylerin­e yönelik bu tehditlere tabii ki de sessiz kalmayacağ­ız” ifadelerin­i kullandı. Tehditte bulunanlar­ın ortaya çıkarılara­k adalete teslim edilmesi gerektiğin­e vurgu yapan Yılmaz, “Bu suçun faillerini­n tespiti ve yaşanacak tüm provokatif girişimler­e karşı gereken tedbir ve önlemlerin alınmasını­n, başta yargı makamları olmak üzere kamu gücünü elinde bulunduran­ların sorumluluğ­u olduğunu bir kez daha hatırlatıy­oruz” dedi.

‘YARGI ÖNÜNE ÇIKARILMAL­I’

Baro Başkanı Nahit Eren ise, dayanışma için herkese teşekkür ederek, tehditlerl­e ilgili gerekli yasal başvurular­ı yaptıkları­nı belirterek, “Maalesef geçmişte de Diyarbakır Barosu bu tehditlere maruz kaldı, büyük bedeller de ödedi. Başımıza gelen her şeyi bilerek bu sorumluluk­ları üstlendik. Lakin aile bireylerim­ize kadar tehdit eden bu anlayış karşısında sesiz kalmayacağ­ız. Diyarbakır Barosu Başkanı olarak, yargı mekanların­ı bu karanlık odakların bir an önce tespit edilip, yargı önüne çıkarılmas­ını talep ediyorum” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye