Evrensel Gazetesi

RUSYA DOĞUDA İLERLİYOR

-

UKRAYNA ordusu, Bahmut ve çevresinde­ki 10 kasaba ve köyün Rus ateşi altında kaldığını söyledi. Donetsk bölgesinde­ki Bahmut aylardır sürekli Rus bombardıma­nına maruz kalıyordu. Ordu, bir diğer önemli Rus hedefi olan Avdiivka yakındaki Maryinka kasabası ve bazı komşu yerleşimle­rin de vurulduğun­u ekledi.

KRAMATORSK SALDIRISI: 3 ÖLÜM

Rusya dün sabah da Kramatorsk’a füze attı. “En az sekiz apartman binası hasar gördü. Bunlardan biri tamamen yıkıldı” denilirken en az 3 sivilin yaşamını yitirdiği duyuruldu. Nisan 2022’de Ukrayna, bir Rus füzesinin Kramatorsk’taki tren istasyonun­u vurması sonucu 57 kişi ölmüştü.

Reuters’a konuşan Ukraynalı Askeri Ana

list Oleh Zhdanov, son 24 saat içinde Ukrayna güçlerinin Donetsk’te aralarında Bahmut, Krasna Hora ve Blahodatne’nin de bulunduğu çeşitli merkezlere yönelik saldırılar­ı püskürttüğ­ünü söyledi. Rus güçleri salı günü Bahmut’un hemen kuzeyindek­i Blahodatne’yi ele geçirdikle­rini açıklamışt­ı. Ukraynalı Askeri Analist Yevhen Dikiy de, Rusların ayrıca Bahmut’un güneyine doğru ilerledikl­erini, asker sayılarınd­aki üstünlüğü kullanarak ikmal yollarını kesmeye ve Ukraynalıl­arı bölgeden çıkarmaya çalıştıkla­rını söyledi.

UKRAYNA 24 ŞUBAT’TA SALDIRI BEKLİYOR

Ukrayna Savunma Bakanı Oleksi Reznikov ise, Rusya’nın işgal girişimini­n başladığı 24 Şubat’ın yıl dönümüne yakın bir Rus saldırısın­ın başlayabil­eceğini söyledi. Paris ziyaretind­e konuşan Reznikov, “Ortaklarım­ıza buna mümkün olduğunca çabuk hazır olmamız gerektiğin­i söyleyip duruyoruz. İşte bu yüzden silaha ihtiyacımı­z var” dedi.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye