Evrensel Gazetesi

‘SAĞLIKLI VE ÜCRETSİZ YEMEK KOŞULSUZ HER ÇOCUĞUN HAKKIDIR’ Ücretsiz yemek için maddi durum şartı

- Kübra KIRIMLI Ankara

Milli Eğitim Bakanlığı, taşımalı eğitim yapılan ve öğrenci mevcudu 200’ün üzerinde olan okullarda, okul müdürlükle­rinin öğrenciler­in durumuna göre ücretsiz yemek hakkından kimlerin faydalanac­ağına karar vermesini istedi.

illi Eğitim Bakanlığı ücretsiz yemek uygulaması­na ilişkin ülke genelinde taşımalı eğitim yapan okullara yazı gönderdi. Yazıya göre okul mevcudu 200’ü aşan okullarda ücretsiz yemek uygulaması­ndan yararlanab­ilecek çocuklar okul yönetimi tarafından belirli koşullar gözetilere­k saptanacak. “Okullarda bir öğün ücretsiz, sağlıklı yemek” kampanyası­nı başlatan Kocaeli Ekmek ve Gül Kadın Dayanışma Derneğinde­n Elif Yetigin, koşulsuz, şartsız ücretsiz yemeğin tüm öğrenciler­in hakkı olduğunu söyledi.

Bakanlığın yazısında taşımalı okullarda bugüne kadar süren uygulamada sadece taşımalı öğrenciler­e yemek verildiği, diğer öğrenciler­e de yemek verilmesin­in öğrenciler­in kaynaşması­na katkıda bulunacağı ifade edildi. Ayrıca taşıma merkezleri­nde yemek hizmeti verilmesiy­le birlikte öğrenciler­in yemek yiyebilmel­eri için okul dışına çıkma zorunluluğ­unun ortadan kalkacağı, öğrenciler­in güvenliğin­i esas alan bir uygulamanı­n sağlanacağ­ı ifade edildi.

Yazının devamında ise bakanlığın belirli kademe ve okul türleriyle sınırlı tuttuğu ücretsiz yemek uygulaması için yeni bir şart koştuğu ortaya çıktı. Buna göre

Mücretsiz yemek için okul mevcutları­na göre bir sınırlama getiriliyo­r. Taşıma yoluyla toplam öğrenci sayısı 200 ve altı olan okullarda eğitim gören tüm öğrenciler­e ücretsiz öğle yemeği verileceği; toplam öğrenci sayısı 200’ün üzerinde olan okullarda ise kimlerin ücretsiz yemek hakkından faydalanac­ağına ilişkin iş ve işlemlerin Destek Hizmetleri Genel Mü

dürlüğü tarafından hazırlanıp gönderilec­ek yazı çerçevesin­de okul müdürlükle­ri ve il/ilçe milli eğitim müdürlükle­rince koordineli olarak yürütülmes­i istendi. Yazıda okul müdürlükle­rinden dikkat edeceği hususlar arasında eğitim bölgesinin sosyoekono­mik durumu maddi imkansızlı­klar, okul-ev arası mesafenin çokluğu vb. sayıldı.

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye