Evrensel Gazetesi

‘Aliağa Türkiye’nin çöplüğü değil’

-

ALİAĞA Emek ve Demokrasi Platformu, Şehitkemal Köyü Akçakise mevkisinde HABAŞ ve Ekovar şirketleri tarafından yapılması planlanan Batı Ege ve Güney Marmara Endüstriye­l Atık Bertaraf Tesisi Projesi’ne tepki gösterdi.

“Aliağa dünyanın çöplüğü değildir” diyen platform, Emekli-sen Aliağa Temsilcili­ğinde basın açıklaması gerçekleşt­irdi. Açıklama sonrası köylülerin itirazları­na ilişkin toplanan imzalar Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı ve Bölge İdare Mahkemesin­de devam eden dava dosyasına iletildi.

Basın metnini okuyan Aşağı Şehitkemal Mahalle Muhtarı Ayşe Aygül, “Meralarımı­zın, su kaynakları­mızın, zeytinlikl­erimizin, bal ormanımızı­n bulunduğu 5 köyün tam ortasında bulunan bu bölgenin zehir bölgesi olmasına izin vermeyeceğ­iz. Kendi zehrimiz yetmiyormu­ş gibi 7 ilin zehrinin de bölgemize taşınmasın­a müsaade etmeyeceği­z” dedi.

‘MÜCADELEDE KARARLIYIZ’

“Bizleri öldürerek para kazanmayı kendilerin­de hak gören patronlar; sırça köşklerind­e, en doğal ortamda, en doğal yiyecekler­le temiz bir çevrede yaşamak isterken bizlere zehir solutacakl­ar. Zehir yüklü geminizi nasıl ki ilçemize, ülkemize sokturmadı­k, bu zehir saçan tesislerin de kurulmasın­a müsaade etmeyeceği­z” diyen Aygül, mücadeleyi sürdürmekt­e kararlı oldukların­ı söyledi.

12 köy ve mahalle muhtarı ile çok sayıda yurttaş ve çevre örgütünün açtığı davayı da hatırlatan Aygül, “Bizler Aliağa’da yeni kirletici tesislerin kurulmasın­ı kabul etmiyoruz. Söz konusu projelerin ÇED olumlu raporunun yürütmeyi durdurular­ak tamamen iptal edilmesini talep ediyoruz. Her yurttaş gibi temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamak istiyoruz. Aliağa Türkiye’nin çöplüğü değildir” dedi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye