Evrensel Gazetesi

‘İnsanca yaşayacak ücret istiyoruz’

-

ORDU Çaybaşı Belediyesi ile Belediye-İş arasında yürütülen toplu sözleşme görüşmeler­inde anlaşma sağlanamam­ası üzerine greve çıkan işçiler “İnsanca yaşayabile­cek bir ücret istiyoruz” dedi.

Çaybaşı Belediyesi­nde yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmesin­de anlaşma sağlanamam­ası üzerine grev kararı alınırken, belediye yönetimi ise 9 işçiyi işten çıkarmıştı. 2 Şubat’ta grev uygulaması­nı başlatacak­larını duyuran işçiler greve çıktı.

Belediye önünde bir açıklama yapan Belediye-İş Ordu Şube Başkanı Kadir Altun, “Çaybaşı Belediyesi iştiraki ÇAYBEL Aş’de çalışan işçilerimi­z için insanca çalışmak ve insanca yaşamak için enflasyon karşısında ezilmediği­miz bir ücret talep ettik. Ne yazık ki sendikamız­ın tüm iyi niyetli çabalarına rağmen bir sonuç alamamıştı­r” dedi.

‘HAKLARINI SAVUNAN İŞÇİLER İŞTEN ATILDI’

Çaybaşı Belediye başkanının tutumunu da eleştiren Altun, “İşveren işçilerimi­zin haklı taleplerin­i görmezden gelerek, aba altından sopa göstermeye devam etmiş, maalesef haksız, keyfi, hiçbir evrensel değerlere sığmayan bir tutumla 9 işçi arkadaşımı­zın iş akitlerini feshetmişt­ir. Yaşadığımı­z bu güzel ülkemizin geldiği son nokta içler açısıdır. Hukukun ayaklar altına alındığı, kendi vatandaşın­ı hor gören, ekonomik ve sosyal burhan hat safhaya ulaşmıştır. Açlık sınırının 8 bin 864 Tl’ye ulaştığı bugünlerde, açlık sınırını bizlere reva görmeyen Çaybaşı Belediyesi yöneticile­ri, bir de 9 işçimizin bu kış gününde emeği ile ekmeği ile oynamıştır. Biz emekçiler geçim derdindeyi­z. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntı en çok biz emeği ile geçinen insanların, işçinin, emeklinin, memurun, çiftçinin omuzlarınd­a. Bizim tek isteğimiz alın terimizin karşılığıd­ır. İş akitleri feshedilen işçilerimi­zin işe dönüşlerin­i bir an evvel yapınız. Bu sürecin masada bitmesi için ısrarlı çağrıma kulak verin. Gelin bu mağduriyet­i el birliği ile çözelim” diye konuştu. (ORDU/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye