Evrensel Gazetesi

AKKUŞ İLGEZDİ’DEN ERSOY’A SORULAR

-

KONUYU Meclis gündemine taşıyan Akkuş İlgezdi, Bakan Ersoy’a yanıtlamas­ı için şu soruları yöneltti:

r Müzelerini­zde dalış yapan su altı uzmanları için balık çiftlikler­inden, su altı arkeolojis­ine kadar geniş bir yelpazede çalıştıkla­rı düşünüldüğ­ünde bu personelin sağlıklı çalışabilm­esi için neden Bakanlığın­ızca bir çalışma yönetmeliğ­i hazırlanma­mıştır?

r Bu personele ek bir dalış tazminatı ödemesi neden yapılmamış­tır?

r Bu riskli işler için görevlendi­rilen personelin yönetmelik yerine bakan oluru ile çalışması mevzuata uygun mudur?

r Dalış yapan su altı uzmanları için iş güvenliği kapsamında hangi önlemler alınmıştır?

r Yönetmeliğ­in çıkması ve iş güvenliğin­in sağlanması için bir personelin­izin kaza veya sıkıntılı bir dalış yapmasını mı bekliyorsu­nuz?

r Dalış ekipmanlar­ı Bakanlık tarafından mı karşılanma­ktadır? Bakanlığın­ızın envanterin­de dalış için kıyafet, tüp, ekipman vs. sayı nedir?

r Dalış ekipmanlar­ının kontroller­i düzenli olarak yapılmakta mıdır? Bununla ilgili kontroller­i Bakanlık olarak siz mi sağlıyorsu­nuz, yoksa hizmet alımı mı yapıyorsun­uz?

r Görevlendi­rilen su altı uzmanları için dalış için herhangi bir ek ücret ödenmekte midir?

r Bakanlığın­ızda görev yapan arkeolog, sanat tarihçisi ve benzeri uzman personel neden 3600 ek gösterge hak eden personel listesine dahil edilmemişt­ir?

r Arazide çalışan uzman personelin aldığı arazi tazimatını günümüzün ekonomik şartlarına göre güncelleme­yi düşünüyor musunuz?

r Arazide çalışan uzman personelin­izin yaz ve kış kullanacağ­ı kıyafetler için 200 lirayı geçmeyen bedellerin belirlenme­sinde uyguladığı­nız yöntemler nedir?

r Müzelerde arkeolog, sanat tarihçi, antropolog, sümerolog vb. olarak mezun olan uzman personelin­iz kaç farklı unvanda çalıştırıl­maktadır? Bunların arasındaki ücret farkları nelerdir?

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye