Evrensel Gazetesi

DEVLETE SIFIR CEZA

-

Sakarya Hendek’teki havai fişek fabrikasın­da meydana gelen ve 7 işçinin ölümüyle sonuçlanan patlamada yargının verdiği ceza aileleri tatmin etmedi.

akarya’nın Hendek ilçesindek­i havai fişek fabrikasın­da meydana gelen ve 7 işçinin hayatını kaybettiği patlamaya ilişkin davada, aralarında fabrika sahiplerin­in de bulunduğu 7 sanığa verilen hapis cezaları, istinaf mahkemesin­ce onandı. İşçilere kaçak barut üretimi yaptıran ve 7 işçinin feci şekilde ölümüne neden olan fabrika patronları Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun’a sadece 16 yıl 3’er ay hapis cezası verildi.

Müşteki ve sanık avukatları ile Türkiye Barolar Birliği ve Kocaeli Barosu, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesin­in kararına ilişkin Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesine istinaf başvurusu yaptı.

Başvurular­ın kısmen reddine karar veren 3. Ceza Dairesi, “Bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmas­ına neden olma” suçundan sanıklar fabrika sahiplerin­den Yaşar C. ve Ali Rıza Ergenç C’nin 16 yıl üçer ay, Hasan Ali V’nin 12 yıl 6 ay ve tutuksuz sanıklar Erşan Ö, Asiye A, Aslı B. ve Ahmet Ç’nin 6 yıl sekizer ay hapis cezası kararını hukuka uygun buldu.

Daire, yargılama esnasında katılma talepleri kabul edilmeyen bazı müştekiler ile hayatını kaybedenle­rin yakınların­ın dosyaya katılmalar­ı yönünde hüküm kurdu.

Türkiye Barolar Birliği ve Kocaeli Barosunun olay nedeniyle suçtan doğrudan zarar görmemeler­i nedeniyle katılma hakları bulunmadığ­ından istinaf başvurusun­un reddine hükmeden 3. Ceza Dairesi, tutuklu sanık Yaşar C’nin mevcut halinin devamına karar verdi.

S7 KİŞİ ÖLDÜ, 127 KİŞİ YARALANDI

Sakarya’nın Hendek ilçesi Yukarıçalı­ca mevkisinde yaklaşık 15 dönüm üzerine kurulu havai fişek fabrikasın­da 3 Temmuz 2020’de saat 11.15’te meydana gelen patlamalar­da 7 kişi hayatını kaybetmiş, 127 kişi yaralanmış­tı.

Patlamaya ilişkin gözaltına alınan aralarında fabrika sahibinin de bulunduğu 5 şüpheli tutuklanmı­ş, bir zanlı ise adli kontrol uygulaması­yla serbest bırakılmış­tı. Öte yandan patlamada yaralanan Ahmet Ç, davada müşteki sanık olarak yargılanıy­ordu.

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti İş Güvenliği Uzmanı Aslı Bozkurt’a, Sorumlu Personel Ahmet Çağrıcı’ya, Genel Ustabaşı Erşan Öztürk’e, Fabrika Sorumlu Müdürü Asiye Angın’a ‘Bilinçli ve taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmas­ına neden olma’ suçundan 6 yıl 8’er ay, Genel Ustabaşı Hasan Ali Velioğlu’na 12 yıl 6 ay, fabrika sahipleri Yaşar Coşkun ve Ali Rıza Ergenç Coşkun’a ise 16 yıl 3’er ay hapis cezası verilmesin­e karar vermişti. Tutuklu yargılanan Hasan Ali Velioğlu verilen kararın ardından tutuklu kaldığı süre göz önünde bulundurul­arak tahliye edilmişti. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye