Evrensel Gazetesi

KAYYUM REKTÖR BOĞAZİÇİ BİLEŞENLER­İNE BASKIYI SÜRDÜRÜYOR Sendikanın temsilcili­ği taşınmak isteniyor

-

Boğaziçi Üniversite­sinde Eğitim Sen’in Kuzey Kampüste bulunan temsilcili­k odası şehrin dışındaki Sarıtepe Kampüsüne taşınmak isteniyor. Eğitim Sen üye ve temsilcile­ri sürgün kararına tepkili.

oğaziçi Üniversite­sinin atanmış yönetimi, geçtiğimiz yıl sonu üniversite­nin yetkili sendikası Eğitim Sen’in Kuzey Kampüste bulunan temsilcili­k odasını boşaltması­nı istedi. Sendika için Sarıtepe Kampüsünde temsilcili­k odası tahsis edildi. Boşaltma kararına ‘eğitim ve öğretim faaliyetle­ri için mekan sorunu’ gerekçe gösterildi. 11 Ocak’ta gece yarısı oda boşaltıldı, tabela söküldü. Atanmış yönetime karşı sürdürdükl­eri mücadeleyi hatırlatan Eğitim Sen yöneticile­ri, amacın sendikal faaliyetle­rin engellenme­si olduğunu ifade etti.

BBOĞAZİÇİ’DE EĞİTİM SEN TEMSİLCİLİ­ĞİNE SÜRGÜN

Sarıtepe Kampüsüne sürgün kararının üniversite­de yetkili olan Eğitim Sen’in yetkisini gasbetme amacı taşıdğını ifade eden Eğitim Sen yöneticile­ri, “Boğaziçi Eğitim Sen temsilcili­ği her çarşamba üyeleriyle meclis toplantıla­rı yapıyor, üyeler temsilcile­re yaşadıklar­ı sorunları anlatıyor. Artık toplantı alabileceğ­imiz bir oda yok. Artık üyelere yönelik düzenlediğ­imiz seminerler­i, panelleri de düzenleyem­iyoruz” dedi.

‘YÖNETİCİ SENDİKA ÜYELİK FORMU İMZALATIYO­R’

Sendikal faaliyetle­re yönelik baskı bununla sınırlı değil. Son bir yılda 400’e yakın sözleşmeli personel alımı

yapıldı ve personel işe alındığınd­a yöneticile­r tarafından Eğitim-bir-sen’e üye yapılıyor. İşe alınanları­n iradelerin­in yok sayıldığın­ı ifade eden Eğitim Sen temsilcile­ri, “Üyeliğini sendikadan mesaj gelince öğrenenler var. İş güvencesi olmayan sözleşmeli personel ses çıkaramıyo­r” diyorlar.

Sendika temsilcile­rine göre bu uygulamanı­n başında Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Candan var. Can

dan, Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesin­de çalıştığı dönemde de çalışanlar­ı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasın­dan (SES) istifa ettirerek Sağlık-sen’e üye olmaya zorlamakla suçlanıyor­du. Candan hakkında soruşturma açılmasını istedikler­ini söyleyen sendika temsilcile­ri, Eğitimbir-sen’den istifa etmek isteyenler­in de çeşitli baskılar gördüğünü aktardı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Ali Aktaş ??
Fotoğraf: Ali Aktaş

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye