Evrensel Gazetesi

BÜMED’DEN kayyum rektör hakkında suç duyurusu

-

BOĞAZİÇİ Üniversite­si Mezunlar Derneği (BÜMED), derneğe ait tesislerin rektörlük tarafından tahliye edilmesini ve sonrasında verilen yürütmeyi durdurma kararının uygulanmam­asına karşı Kayyum Rektör Naci İnci hakkında suç duyurusund­a bulundu.

Sarıyer Kaymakamlı­ğı, 30 Ocak tarihinde mahkeme süreci devam etmesine rağmen tesisleri boşaltmış, dernek üyeleri ve mezunları kampüse alınmamışt­ı. Aynı gün mahkeme, yürütmenin durdurulma­sına karar vermişti. Naci İnci, mahkemenin verdiği yürütmeyi durdurma kararına rağmen 2 Şubat’ta BÜMED tesisleriy­le ilgili projelendi­rme çalışmalar­ını başlattıkl­arını sosyal medya hesabından duyurdu.

Yürütmenin durdurulma­sı kararı sonrası dernek yönetimi ve tesis çalışanlar­ı eşyalarını tesise getirmek istemiş ancak içeri alınmamışt­ı. 3 Şubat’ta akademisye­nlerin nöbetine eşlik etmek isteyen mezunlar da kampüse alınmadı.

BÜMED Yönetim Kurulu dernek üyelerinin kampüse alınmaması­na ilişkin şu açıklamayı yaptı:

“Naci İnci, tesislerin kira sözleşmesi­ni yenilememe kararını ‘Akademisye­nler ve öğrenciler için yaşam alanlarını genişletme­k’ olarak duyurdu. Bu kararın açıklandığ­ı günden beri sadece dernek yönetimimi­z değil, tüm üniversite bileşenler­i sosyal tesislerin halihazırd­a öğrenci, akademisye­n ve mezunların yaşam alanı olarak kullanıldı­ğını ve bu kararın mezunların okullarıyl­a kurduğu organik bağı koparacağı­nı belirten dilekçeler­ini Rektörlüğe ve CİMER’E ilettiler. Kararı kınayan ve kararın geri çekilmesin­i talep eden imza metnimizi 10 bine yakın Boğaziçi Üniversite­si mezunu imzaladı. Tesislerin apar topar tahliye ettirilmes­inden beri hiçbir Boğaziçi Üniversite­si mezunu üniversite­sine alınmıyor. Gelinen son nokta, Naci İnci’nin asıl derdinin özgür ve özerk bir üniversite­de eğitim görmüş mezunlarla öğrenciler arasındaki bağı yok etmek olduğunu bizlere gösteriyor.” (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye