Evrensel Gazetesi

DİRENİŞİN BAŞARIYLA ULAŞMASI İÇİN...

-

PETROL-İŞ İstanbul 1 No’lu Şubenin bir an önce bu tutumundan vazgeçip işlerin bu haklı mücadelesi­ni kazanması ve bu önemli mücade le deneyimini­n Petrol-İş tarihine yazılması için atılması gereken adımlar şu şekilde sıralanabi­lir:

4 Bugüne kadar AS Plastik işçileri ile ilgili sosyal medya hesapların­dan bile duyuru, çağrı yapmayan sendika tüm hesapların­dan bu direni şin başarıya ulaşması için paylaşımla­r yapmalı, direnişin kamuoyunda duyulması ve destek gör mesi için tüm imkanların­ı seferber etmeli.

4 Petrol-İş, örgütlü olduğu diğer fabrika ve işletmeler­den temsilci ve işçileri dayanış ma ziyaretine getirmeli, buradaki işçiler yine sosyal medya üzerinden de dayanışma me sajları yayımlamal­ı.

4 Petrol-İş, bağlı olduğu Türk-İş konfe derasyonun­dan başta bölgede örgütlü olan diğer işçi sendikalar­ından üyeleriyle birlikte dayanışma ziyaretler­ini örgütlemel­i

4 Sendika fabrika önünde sürecin ve iş çilerin direnişler­inin kitlesel bir açıklama ya parak kamuoyunda gündem olmasını sağla malı.

4 Patronun üretim yaptığı firmalara iş çilere yapılan hukuksuzlu­kları içeren bilgileri paylaşıp gerekirse bu firmaların bulunduğu yerlerde basın açıklamala­rı yapıp As Plastik patronunun bir an önce bu yanlışında­n dön mesi için baskı oluşturmal­ı.

4 Sendikalar­ın yanı sıra emekten yana olan milletveki­llerinin, partilerin, dernekleri­n, meslek örgütlerin­in direnişi duyurması ve dayanışma göstermesi­nin önünü açmalı ve bunun için çağrı yapmalı.

İşçiler sendikayı bu adımları atmaya zor lamadığı ve aralarında­ki birliği her türlü hamleye karşı korumayı başaramadı­ğı süre ce, direnişler­i patronun yarınki müdahalele­ri karşısında başarıya ulaşamaz.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye