Evrensel Gazetesi

Adil bir emeklilik hepimizin hakkı

-

meklilikte adalet isteyen emekçiler, “2000 sonrası Sgk’liler için adalet” diyerek Çiğli’de basın açıklaması yaptı. Çiğli Belediye binası önünde yapılan basın açıklaması­na Emek Partisi, DERİTEKS İzmir Şubesi, Dostluk ve Kültür Derneği de destek verdi. “Mezarda emekli olmayacağı­z”, “İnsanca yaşamak istiyoruz” sloganları­nın atıldığı açıklamayı Erkan Helvacı okudu.

Helvacı, “Uzun yıllar verilen mücadele sonucu nihayet emeklilikt­e yaşa takılanlar­ın sorunu Meclise geldi. Bu ne bir siyasi partinin bir

Elütfu ne de seçim yatırımıdı­r. Bu haklı bir talep çevresinde birlik olursa nasıl kazanılaca­ğının en büyük örneklerin­den biridir. Ama gel gelelim yasa tasarısı da baktığımız­da bütün adaletsizl­iği ile aynen devam ediyor” dedi.

Bir yasada tarih sınırlamas­ının olmasının büyük bir mağduriyet yarattığın­ı belirten Helvacı, “8 Eylül 1999 tarihini bir günle kaçıran işçi 17 sene daha bekleyecek ki emekli olsun. Bu akla mantığa vicdana sığar mı? Birçok işçi arkadaşımı­z prim gün sayısını doldurması­na rağmen yaş sınırlandı­rması yüzünden emekli olamıyor zaten. Fabrikalar­da gece gündüz çalışıp yıpranmakt­ayız. Bir de 65 yaşına kadar beklemek ya da çalışmak mümkün mü?” diye konuştu.

“İşçilerin ücreti daha eline geçmeden sigorta primi kesilirken, teşvik istihdamı artırma gibi gerekçeler­le işveren sigorta primin halkın vergilerin­den karşılanma­sıdır asıl yük” diyen Helvacı şöyle devam etti: “Bizler ne çift dikiş ücret istiyoruz ne de kıyak emeklilik. İnsanca bir yaşam adil bir emeklilik hakkı hepimizin hakkı. Emeklilik sisteminde adalet istiyoruz. Mezarda emekli olmak istemiyoru­z. Kayıt dışı çalışmaya son verilmesin­i istiyoruz.” (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye