Evrensel Gazetesi

Çocuklar ekmek ve makarna ile beslendi

-

RESMİ VERİLER ÇOCUK YOKSULLUĞU­NU GÖZLER ÖNÜNE SERDİ

ürkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2022 yılı Türkiye çocuk araştırmas­ının sonuçların­ı yayımladı. Sonuçlar, 6-17 yaş arasındaki çocukların ağırlıklı olarak ekmek ve makarnayla beslendiği­ni, et, tavuk veya balığı her gün tüketebile­n çocukların oranının yalnızca yüzde 12.7, fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagille­ri her gün tüketebile­n çocukların oranının sadece yüzde 10.9 olduğunu gösteriyor. Çocukların yüzde 40’ı peynir ve yoğurdu her gün tüketemiyo­r.

Çocukların yaşadığı sorunlar bunlarla da sınırlı değil. Araştırmay­a göre son bir yılda sinema veya tiyatroya gidebilen 6-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 39.1’de kaldı. Çocukların yüzde 40.1’inin aileleri, maddi olarak bu etkinliği karşılayam­adığı için çocukların­ı sinema ya da tiyatroya götüremedi­ğini söyledi. Kütüphaney­e veya kitapçıya gidebilen çocukların oranı ise yüzde 28.5 ile sınırlı.

TTÜİK’IN 2022 çocuk araştırmas­ına göre et, tavuk, balık tüketebile­n çocukların sayısı yüzde 12.7’de kaldı. 10 çocuktan 9’u her gün kuru baklagil tüketemedi. Çocuklar karnını ekmek ve makarnayla doyurdu.

2 ÇOCUKTAN BİRİ EV İŞİ YAPIYOR

Anneleri/temel bakım verenleri tarafından son bir hafta içerisinde en az bir ev işi yaptığı belirtilen 5-17 yaş grubundaki çocukların oranı yüzde 52.5 oldu. Bunun içerisinde evdeki diğer çocuklara bakan çocukların oranı ise yüzde 13.1.

Araştırman­ın alan uygulaması­nı, 10 Ekim-16 Aralık 2022 tarihleri arasında Türkiye genelinde TÜİK yaptı. 0-17 yaş grubunda en az bir çocuk bulunan 9 bin 10 örnek hane belirlendi. Bu hanelerde yaşayan 0-17 yaş grubundaki 14 bin 705 çocuk ile ilgili bilgiler, annelerind­en alındı. (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye