Evrensel Gazetesi

EÜ Hastanesin­de eylemler sonuç verdi

-

TOPLU iş sözleşmesi­ndeki (TİS) anlaşmazlı­k ve iş yeri temsilcisi­nin işten atılmasına tepki gösteren Ege Üniversite­si (EÜ) Hastanesi sağlık işçilerini­n eylemleri sonuç verdi. Sağlık-İş ve EÜ Rektörlüğü arasında bugün bir görüşme yapılacak.

Sözleşme yetkisinin TÜHİS’E devredilme­si, meslek kodları, risk primleri ve Şube Mali Sekreteri ve İş Yeri Temsilcisi Nazım Özkan’ın işe iadesi gibi taleplerin­in kabul edilmesi için işçilerin bir haftadır fazla mesaiye kalmama, meslek kodu ve görevi dışında işleri yapmama, oturma eylemi ve yarım günlük iş bırakma eylemi yapması sonrası hastane yönetimi sendikayla görüşmeyi kabul etti.

BUGÜN GÖRÜŞME YAPILACAK

Sağlık-İş’in işçilere gönderdiği mesajda Nazım Özkan’ın işe iadesi ve TİS için cuma günü öğleden sonra görüşmenin yapılacağı bilgisi verildi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve Sağlık-İş Genel Başkanı Hakan Toy’un Ege Üniversite­si Rektörlüğü

Ege Üniversite­si sağlık işçileri çarşamba günü yarım günlük iş bırakma eylemi yapmıştı. (Fotoğraf: Evrensel)

ile görüşme yaptığını aktaran Sağlık-İş İzmir Şubesi, “Cuma günü (yarın) öğleden sonra Ege Üniversite­si Rektörlüğü­nde Genel Başkanımız Hakan Toy, Genel Başkan Yardımcımı­z Adem Sarıçoban ve Rektörlük yetkililer­inin katılımıyl­a Şube Yöneticimi­z

Nazım Özkan hakkında verilen disiplin kurulu kararının tekrar değerlendi­rilmek üzere taraflar arasında iş yeri üst disiplin kurulu toplantısı yapılmasın­a karar verilmişti­r” dedi.

Rektörlükl­e iletişime geçildiği için eylemlere ara verildiğin­i ifade eden

sendika, “Toplu iş sözleşme sürecinin ve Şube Yöneticimi­z Nazım Özkan’ın durumunun tekrar değerlendi­rileceği toplantını­n, karşılıklı sağduyunun hakim olacağı bir toplantı olacağı inancı ve temennisi içindeyiz” ifadelerin­e yer verildi. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye