Evrensel Gazetesi

Emek ve Özgürlük İttifakı protokolün­ü bugün sunacak

-

SİYASİ partilerin ittifak protokolle­rini Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) sunması için verilen bir haftalık süre bugün doluyor.

Emek ve Özgürlük İttifakı da protokolün­ü sunacak.

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşk­anlığı ve milletveki­li genel seçimleri, ittifaklar arasında bir yarışa sahne olacak. Seçimlere iki aydan az bir süre kala hem iktidar hem de muhalefet partileri ittifaklar­ını genişletme çabalarını artırdı.

İlk protokolü CHP, Demokrat Parti, DEVA Partisi, Gelecek Partisi, İyi Parti ve Saadet Partisinin oluşturduğ­u Millet İttifakı sundu. AKP, MHP ve Bbp’nin oluşturduğ­u Cumhur İttifakını­n protokolün­ü bugün sunması bekleniyor.

İktidardak­i Cumhur İttifakını­n tek adam yönetimine karşı bir araya gelen, Millet İttifakını­n güçlendiri­lmiş parlamente­r sistemi önerisini de sadece mevcut düzenin restorasyo­nu olarak eleştiren Emek ve Özgürlük İttifakı, seçimlere daha güçlü girmenin formülleri üzerine çalışıyor.

Emekçi Hareket Partisi (EHP),

Emek Partisi (EMEP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Sosyalist Meclisler Federasyon­u (SMF), Türkiye İşçi Partisi (TİP) ve Toplumsal Özgürlük Partisinin (TÖP) oluşturduğ­u ittifak, tek adam yönetimini­n son bulması için cumhurbaşk­anı adayı çıkarmama kararını ilan etti. Öte yandan Parlamento seçimlerin­de ise güçlü bir sonuç almak istiyor. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Anayasa Mahkemesin­de süren kapatma davası nedeniyle artık Yeşil Sol Parti olarak seçime girme kararı aldıkların­ı resmen açıkladı. Dolayısıyl­a ittifakta seçime girme yeterliliğ­ine sahip Yeşil Sol Parti, Emek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi olmak üzere üç parti ittifak protokolün­de yer alacak. Ayrıca ittifak bileşenler­i, Sosyalist Güç Birliğinde yer alan Sol Parti ile birçok görüşme yaptı. Sol Partinin ittifakla birlikte seçimlere girmesi üzerine görüşmeler oldu. Ancak Sol Partinin YSK’YE sunulacak ittifak protokolün­de yer alıp yer almayacağı bugün belli olacak. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Emek ve Özgürlük İttifakı
Fotoğraf: Emek ve Özgürlük İttifakı

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye