Evrensel Gazetesi

Sayıştay belgeli haberimize açılan dava reddedildi

-

KP Bursa Milletveki­li Mustafa Esgin’in, Sayıştay belgeleri üzerinden yaptığımız haberle ilgili gazetemiz Evrensel’e açtığı dava mahkeme tarafından reddedildi. Esgin, 100 bin TL tazminat talep etmişti.

AKP Bursa Milletveki­li Mustafa Esgin’in, Sayıştay belgeleri üzerinden yaptığımız haberle ilgili gazetemize açtığı dava bugün Bursa 8. Asliye Hukuk Mahkemesin­de görüldü.

Esgin, Evrensel hakkında 100 bin Tl’lik tazminat cezası talep ediyordu. Esgin, Evrensel hakkında 100 bin Tl’lik tazminat cezası talep ediyordu. Görülen duruşmada gazetemiz Avukatı Devrim Avcı önceki duruşmadak­i savunmamız­ı tekrar ettiğimizi kaydetti ve davanın reddini talep etti. Mahkeme, istinaf yolu açık olmak üzere davanın reddine hükmetti.

ASayıştay belgeleri üzerinden yaptığımız haberle ilgili gazetemize açılan davayı mahkeme reddetti. AKP Bursa Milletveki­li Esgin, Evrensel’den 100 bin TL istiyordu.

NE OLMUŞTU?

2021’deki Sayıştay raporların­da Bursa’da belediyeni­n 4 mahallede 7 sokağı AKP’LI milletveki­linin hastanesin­e ve Bursa Osmangazi Belediye Spor Kulübüne otopark olarak tahsis ettiği ortaya çıkmıştı. Aynı belediye 1 milyon 250 bin vererek “Uzay ve Havacılık” şirketine de ortak olmuştu. Sayıştayın belgeleri pek çok yerde haber olmuş, gazetemiz de bu bilgileri “AKP’LI belediyele­rden usulsüzlük aktı” başlığıyla haberleşti­rmişti. AKP Bursa Milletveki­li Mustafa Esgin, resmi belgelere dayanan haberimiz üzerine, “Gerçek dışı ve yanıltıcı içeriği ile haber yayımladığ­ımızı” iddia ederek 100 bin TL manevi tazminat talebiyle mahkemeye başvurmuşt­u. Esgin’in Avukatı Muhammet Yasin Namlı ayrıca haberin Sayıştay raporundan olduğu gibi alınmadığı­nı ve çarpıtıldı­ğını iddia etmişti. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye