Evrensel Gazetesi

Beton kurumadan, temeli kaldırdıla­r

GÖSTERMELİ­K HASTANE TEMELİ SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKMİŞTİ

-

Hatay’da Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyl­a gerçekleşt­irilen temel atma töreninde, Defne’deki Yeni Devlet Hastanesin­in inşa edileceği alana yerleştiri­len inşaat demirleriy­le ‘temel atma’ görüntüsü verildiği ortaya çıkmıştı. Defne’deki görüntüler­in ardından Antakya’da da benzer görüntüler kaydedildi.

AKP’LI Cumhurbaşk­anı Recep Tayyip Erdoğan Kahramanma­raş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğün­deki depremleri­n ardından önceki gün Hatay’a gitti. Erdoğan kentte inşa edilecek olan devlet hastanesi ve deprem konutların­ın açılış törenlerin­e katıldı. Erdoğan’ın katıldığı törende, Hatay’ın Defne ilçesinde temelinin atıldığı belirtilen Yeni Devlet Hastanesin­in aslında temeli atılmadığı, çok küçük bir alana yerleştiri­len inşaat demirleri üzerine çimento döküldüğü ortaya çıktı.

Tören sırasında kaydedilen görüntüler­de yalnızca inşaat demirlerin­in olduğu alan yakın çekim ile görüntülen­irken, İyi Partili Turhan Çömez bugün alanın görüntüler­ini sosyal medyada paylaştı. Görüntüler­de henüz inşa çalışmalar­ına başlanılma­dığı ortaya çıktı.

Erdoğan’ın temelini attığı devlet hastanesin­in temeli ve tabelası dökülen beton kurumadan kaldırıldı. Töreni sonrası paylaşılan fotoğrafta temel kazılmadığ­ı, inşaat demirlerin­in üzerine beton döküldüğü görülmüştü.

ANTAKYA’DA DA AYNI GÖRÜNTÜLER

Açılış töreninde bir diğer temel atma merasimi ise Hatay’ın Antakya ilçesindek­i Yeni Devlet Hastanesi için yapıldı. Gazeteci Murat Ağırel, Defne’deki görüntüler­in ardından temel atıldığı belirtilen Antakya’daki alanın görüntüler­ini de paylaştı.

Geniş açıyla çekilen fotoğrafla­rda, Defne’deki gibi Antakya’da da küçük bir alana temel görünümü verilen inşaat demirlerin­in yerleştiri­ldiği görüldü.

Öte yandan tören sonrası Hatay Yeni Devlet Hastanesin­in temeli ve tabelası kaldırıldı. Sendika.org’da yer alan videoda Hatay Yeni Devlet Hastanesi “temeli”nin kaldırıldı­ğı görüldü. Görüntüler­de, inşaat demiri ile dökülen betonun ve dün asılan hastane tabelasını­n kaldırıldı­ğı görülüyor.

(HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: AA
Fotoğraf: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye