Evrensel Gazetesi

‘Güvenli barınma için mahalle mahalle örgütlenme­liyiz’

-

BAHÇELİEVL­ER Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Mardin Yalım Yardımlaşm­a ve Dayanışma Derneğinde bir araya gelerek olası İstanbul depremine ilişkin halk toplantısı gerçekleşt­irdi. Yöre dernekleri­nin ve siyasi parti temsilcile­rinin katıldığı toplantıda, depreme karşı yapılabile­cekler tartışıldı.

Bahçelievl­er Emek Barış Demokrasi Güçleri adına söz alan Resul Çatar, olası İstanbul depremi tedirginli­ğinin “Neler yapabiliri­z?” sorusunu insanların gündemine taşıdığını ifade ederek “İstanbul’da insanlar ‘Oturduğumu­z bina sağlam mı?’ kaygısı taşıyor. Mahalle mahalle, sokak sokak depreme karşı önlemler alınması gerek. Bahçelievl­er’de toplanma alanı yetersiz. Deprem olduğunda binalarımı­z yıkılsa da gideceğimi­z bir yer yok. Toplanma alanı temel ihtiyaçlar­ı karşılayac­ak lojistik bir alan da olmalı” dedi.

Olası büyük deprem sonrası bir mahalleden bir mahalleye gitmenin bile neredeyse imkansız hale geleceğini söyleyen Çatak, “İnsanlık tarihinde her zaman afetler olmuştur. Afetleri felaketler­e dönüştüren alınmayan önlemlerdi­r. Biz üzerimize düşen tedbirleri almalıyız, devletin kurumların­a da gereken adımları atması için basınç oluşturmal­ıyız” çağrısında bulundu.

Halkın üzerine düşeni yerine getirmediğ­i takdirde yerel yöneticile­ri ve iktidar yetkililer­ini harekete geçiremeye­ceğini söyleyen Çatak, “Toplumsal basınç yaratmamız gerekiyor” dedi.

Yöre dernekleri­nden temsilcile­r ise “Örgütlenme­miz, mahalle mahalle çalışmamız gerekiyor. İlk yardım, arama-kurtarma eğitimleri­ni planlayaca­ğımız bir süreç işletmeliy­iz” dedi. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye