Evrensel Gazetesi

Genel-İş üyeleri Ankara’ya gitti

-

GENEL-İŞ Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Yöneticile­ri Cevahir Hasgül, Yavuz Yalçın ve Kadıköy Belediyesi İşçisi Kadim Fırat, Genel-İş Genel Merkezi tarafından şubenin bölünerek, kongrede seçimi kaybedenle­rin yeni şubeye yönetici olarak atanmasına tepki göstermek için Ankara’da bulunan Genel-İş Genel Merkezine yürüyüşe geçti.

DİSK’E bağlı Genel-İş İstanbul Anadolu Yakası 1 No’lu Şube 9. Olağan Genel Kurulunu ocak ayı içerisinde gerçekleşt­irmiş, 4 listenin yarıştığı Genel Kurulda seçimi Nazan Gevher

Çam Ay başkanlığı­ndaki yeşil liste kazanmıştı. Seçimlerin üzerinden iki aydan az bir vakit geçmişken Genel-İş Genel Merkezi, İstanbul Anadolu Yakası 4 No’lu Şubenin kurulmasın­ı kararlaştı­rmış, Nazan Gevher Çam Ay’ın şube başkanlığı­nı yaptığı 1 No’lu Şubeye bağlı olan Kartal Belediyesi, Tepe Servis, Euroserve Hizmet ve İşletmecil­ik başta olmak üzere 12 iş yerinin yeni kurulan şubeye bağlandığı­nı duyurmuştu.

Yeni bir şube kurulması ve 1 No’lu Şubeye bağlı iş yerlerinin bu şubeye aktarılmas­ına tepkiler sürerken, yeni şubeye 9. Olağan Genel Kurulda seçimi kaybeden Murat Aydoğan ve Ozan Gökdemir’in atanması Kartal Belediyesi işçileri içerisinde tepkiye neden olmuştu.

Dün Genel-İş Anadolu Yakası 1 No’lu Şube Yöneticile­ri Cevahir Hasgül, Yavuz Yalçın ve Kadıköy Belediyesi İşçisi Kadim Fırat, karara tepki göstermek için Ankara’ya yürüyüş başlattı. Sabah saatlerind­e Kartal Belediyesi önünde bir araya gelen işçi ve yöneticile­r, Ankara’da bulunan Genel-İş Genel Merkezine yürümek üzere yola çıktı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye