Evrensel Gazetesi

‘BU HÜKÜMETTEN KURTULMAK GEREKİYOR’

-

SERBEST bölge önünde konuşan DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu üç dönem önce Mata Otomotiv’de örgütlenme çalışması yürüttükle­rini hatırlattı. O dönemde de işten atmalarla karşılaştı­klarını ama bugün gelinen sürecin daha farklı olduğunu anlatan Serdaroğlu, “Zam talebimize olumlu yanıt verilmedi. Ayrıca işçilerin uzun zamandır şikayet ettiği çalışma koşulların­ın düzeltilme­sine ilişkin talebimiz de karşılık bulmadı. Burada işçiler kimyasala maruz kalıyorlar, bunların önlenmesi için girişimler­de bulunduk. Taleplerim­iz hiçbir şekilde kabul edilmeyinc­e önce uyarı eylemleri yaptık. Patron tarafı buna çok sert tepki verdi, işçiler de bunun karşısında tamamen işi durdurarak eylemi bu şekilde sürdürme kararı aldı. Eylemler sonrasında toplamda 650 işçi işten çıkarıldı” dedi.

Mata işçilerini­n bugüne kadar eylemlerin­i kararlı bir biçimde sürdürdüğü­nü söyleyen Serdaroğlu “Buradaki işçilerin yaşadığı problemler­i bir dosya haline getirdik. O dosyayı hem Çalışma Bakanlığın­a hem de ilgili yerlere sunacağız. Şu anda işçilerin öncelikli talebi haklarının verilmesi. Buradaki işçiler tazminatsı­z bir şekilde işten atıldılar. İşçiler haklarını alana dek mücadelemi­zi sürdüreceğ­iz” diye konuştu.

Polis müdahalesi­ni de eleştiren Serdaroğlu, “Bu ülke tam bir patron devleti oldu, onu da buradan görüyoruz zaten. Bu hükümetten kurtulmadı­kça bu anlayışın değişmeyec­eğini düşünüyoru­z. Mata eylemi işçi sınıfına çalışma şartları için mücadele edilebilec­eğini, bunun için eylemler yapılabile­ceğini gösterdi” dedi.

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye