Evrensel Gazetesi

MİLYON DOLARLIK BÜROKRAT!

-

Kanun hiçe sayıldı, eski bürokratın milyon dolarlık şirket alımına izin verildi.

DÜZ memurlukta­n başlayarak kariyer ba samakların­ı hızla tırmanan ve son olarak Si vil Havacılık Genel Müdürlüğün­de (SHGM) müdür yardımcılı­ğına kadar yükselen Oktay Erdağı’nın, değeri milyonlarc­a dolar olan Ci ner Havacılığı satın aldığı ortaya çıktı.

Isparta uçak kazasında “Görevi kötüye kullanmak”tan dolayı 1 yıl 8 ay hapis cezası na çarptırıla­n Oktay Erdağı’nın havacılık sektöründe faaliyet göstermesi yasak olması na rağmen SHGM tarafından milyon dolar lık satışa onay verilmesi soru işaretleri­ni ar tırdı.

SHGM Eski Genel Müdür Yardımcısı Ok tay Erdağı’nın Ciner Hava cılığın hisse devrine ilişkin talebine SHGM Genel Mü dürü Kemal Yüksek’in im zasıyla onay verildi. 2920 sa yılı Kanun’un 18’nci madde sine göre, havacılık sektö ründe faaliyet göstermesi mümkün olmayan eski bü rokratın, SHGM’DEN bu iz ni nasıl aldığı merak konusu oldu.

HARUN’DAN KARUN ZENGİNLİĞİ­NE…

Havacılık sektöründe sorgulara neden olan şirket devrine ilişkin belgeyi ka muoyuyla paylaşan CHP İzmir Milletveki­li Atila Sertel, “Gün geçmiyor ki en tepeden en alt kademe ye ‘Harun gibi geldiler, Karun gibi zengin oldular’ dedirtecek olaylara tanık olmaya lım” dedi.

Erdağı’nı kamuoyunun 57 kişinin ölümüy le sonuçlanan Isparta uçak kazasında “Göre vi kötüye kullanma” nedeniyle aldığı 1 yıl 8 ay hapis cezasıyla tanıdığını söyleyen Sertel, şu soruyu yöneltti: “2920 sayılı Kanun’a gö re, suça karışmış olanların, hele hele havacı lık sektörüyle ilgili suça karışanlar­ın ruhsat alması mümkün değilken SHGM Genel Mü

PARA NEREDEN?

Devir işleminin 5 milyon dolara (yaklaşık 100 milyon TL) gerçekleşt­irilmesine dair sorgulan ması gerekenler­i Sertel şöyle özetledi: “Eski bir bürokrat nasıl oluyor da milyonlarc­a dolarlık ya tırım yapabiliyo­r? Türkiye’de bürokratla­r bu ka dar çok mu kazanıyor? Bu görevleri yapmış bir kişinin ömrünün sonuna kadar yüksek maaşlarla çalışsa dahi 5 milyon-10 milyon dolar biriktire meyeceği ortada olmasına rağmen bu değirme nin suyu nereden geliyor?” (İSTANBUL)

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye