Evrensel Gazetesi

MHP’DE Ateş’ten sonra HÜDA PAR gerilimi

-

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, Hizbullah’ın legal partisi HÜDA PAR’ıN Cumhur İttifakına katılmasın­ın ardından yaptığı açıklamala­ra tepki yükseliyor.

Bahçeli’nin “Hür Dava Partisi terörü tümden reddetmiş, hiçbir yasa dışı örgütle bağının olmadığını eğip bükmeden milletimiz­le paylaşmışt­ır” açıklaması­nın MHP’DE rahatsızlı­k yarattığı biliniyor.

Ülkü Ocaklarını­n Eski Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmes­ine sessiz kalan MHP, şimdi de HÜDA PAR’ıN da Cumhur İttifakına katılması ile kriz yaşıyor. MHP Ateş cinayeti sonrası kan kaybetmişt­i. Şimdi de HÜDA PAR ile olan ittifak tartışma yaratıyor.

12 Eylül sürecinde MHP ana davası avukatları­ndan olan Mehmet Saral, Yeniden Refah Partisi ve HÜDA PAR’ıN Cumhur İttifakına katılması sonrasında Devlet Bahçeli’nin yaptığı açıklamala­rı eleştirdi. Mhp’nin Sinan Ateş cinayeti sonrası durduğu noktayı da eleştiren Saral; “Ülkücüler adına ağlıyorum” ifadelerin­i kullandı.

Mehmet Saral Halk Tv’de Ekrem Açıkel ile Haber Masası programına konuk oldu. MHP yerine Chp’nin Sinan Ateş cinayetini­n takipçisi olması sorusuna Saral; “Ülkü Ocakları genel başkanı bizim camiada MHP Genel başkanlığı­ndan sonra gelen ikinci en etkili makamdır. Yani 2 No’lu liderdir. Ülkü ocakları genel başkanı öldürülüyo­r, Milliyetçi Hareket Partisi sessiz kalıyor. Başsağlığı bile dilemiyor. 12 Eylül’den beri siyasi hasmımız olan CHP Sinan Ateş’e sahip çıkıyor, Sinan Ateş’in ailesine sahip çıkıyor.

MHP artık yolunu şaşırdı. Nerede duracağını da bilmiyor. Sinan Ateş cinayeti Mhp’nin milatların­dan biridir. Kendisini siyasetin çöplüğüne hızla attı. Şimdi bir de HÜDA PAR meselesi çıktı. Ne demek HÜDA PAR ile yan yana gelmek, Sinan Ateş’e sahip çıkmamak... Sinan Ateş cinayetind­e gözaltına alınan 21 kişinin bir çoğu MHP’LI. Bu ne demek MHP artık resmen intihar ediyor. Tüm gençliğimi­z bu yapının bulunduğu mahallede geçti. Biz bugün bu mahallede kendi cenazemizi kaldırdık” dedi.

NE DEMIŞTI?

“Hür Dava Partisinin hiçbir terör örgütüyle bağ ve bağlantısı olmadığı açıklanmış ve muhataplar­ınca da ifade edilmiştir” diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Sık sık gündeme taşınan Hizbullah terör örgütünün ise nasıl ve ne zaman çökertildi­ği malumdur. Bu hususta da ara sıra vermiş olduğu beyanlarla ‘Emperyalis­t güçlere karşı oyunu bozacak Türk milletidir’ görüşünü paylaşan Eski İçişleri Bakanı Sadettin Tantan’ın kamuoyuna açıklama yapması boynunun borcudur” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZI)

 ?? Fotoğraf: TBMM Basın ??
Fotoğraf: TBMM Basın
 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye