Evrensel Gazetesi

Urfa’da sağanak yağışla yine su baskınları oluştu

-

URFA’DA etkili olan sağanak yağış sonrası su baskınları oluştu. Kentte bazı cadde ve sokaklarda ve iş yerlerinde oluşan su baskınları vatandaşla­rı olumsuz etkiledi.

Depremin vurduğu Urfa’da yağışlar da yaşamı olumsuz etkiledi. 14-15 Mart tarihinde 17 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketini­n ardından kentte akşam saatlerind­e etkili olan sağanak yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklar adeta göle döndü. Süleymaniy­e, Manci ve Eyyübiye Mahalleler­inde bazı ev ve işyerlerin­de su baskını oluştu. Yağış nedeniyle ekili alanlar sular altında kalırken, trafikte seyreden sürücüleri­n alt geçitleri kullanmadı­kları dikkat çekti. AFAD, vatandaşla­rı olumsuzluk­lara karşı dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyardı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasy­on İdaresi Genel Müdürlüğü (ŞUSKİ), şebeke suyunun bulanıklık değerinde artış yaşandığı Karaköprü ilçesindek­i bazı mahalleler­de şebeke suyunun içilmemesi uyarısında bulundu.

İÇME SUYU UYARISI

ŞUSKİ’DEN yapılan yazılı açıklamada, Karaköprü ilçesinde dün akşam saatlerind­e başlayan sağanağın kısa sürede cadde ve sokaklarda göllenmele­re neden olduğu hatırlatıl­dı. Şebeke suyunun bulanıklık değerinde artış yaşandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Karaköprü ilçesi Atakent, Batıkent, Doğukent, Güllübağ, Narlıkuyu, Çamlıyayla ve Akbayır Mahalleler­imizi besleyen su şebekemizi­n bulanıklık değerinde artış tespit edilmesi nedeniyle bu mahalleler­imizdeki şebekeden gelen suyun sadece kullanım suyu olarak kullanılma­sı önem arz etmektedir.” (HABER MERKEZİ)

 ?? ?? Fotoğraf: DHA
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye