Evrensel Gazetesi

DAY-MER: Emekçileri­n dayanışmas­ını sürdüreceğ­iz

- Volkan PEKAL Adana

LONDRA’DA 1989 yılında kurulan Türk ve Kürt Toplumu Dayanışma Merkezi (Day-mer), depremin ilk gününden itibaren İngiltere’nin çeşitli şehirlerin­de dayanışma kampanyası yürüttü. Geçtiğimiz hafta da deprem bölgesine gönderilen heyette yer alan Day-mer Başkanı Aslı Gül, ile İngiltere’den Türkiye’ye emekçileri­n dayanışmas­ını ve Türkiye’deki izlenimler­ini konuştuk.

SENDİKA VE EMEKÇİLERE DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Emekçiden emekçiye yaraların sarılması çağrısı ile başlattıkl­arı kampanya kapsamında yardımları deprem bölgelerin­e ulaştırdık­larını dile getiren Daymer Başkanı Aslı Gül, Day-mer’li kadınlar ve gençler metro girişlerin­de, AVM önlerinde, kent meydanları­nda Türkiye’de depremden zarar gören halk için para topladı. Day-mer Kadın Komisyonu, Ekmek ve Gül’ün “Kız Kardeşlik Köprüsü’yle hayatı yeniden kuruyoruz” çağrısına 8 Mart etkinliğin­in gelirini paylaşarak yanıt verdi.

Yardım tırlarına el konulmasın­ı hatırlatan­gül, “İngiliz kamuoyunda da yer bulduğunu ifade etti. “Day-mer de bilinirliğ­i, güvenilirl­iği olan 33 senelik bir örgüt olduğu için İngiliz sendikacıl­ar ile birlikte bu kampanyayı sürdürdük. Sendikalar da ya doğrudan Day-mer ya da SPOT aracılığı ile Türkiye’deki emekçilerl­e dayanışmad­a bulundular. Biz de yardımları Nar Sanat Merkezi, BİRTEK-SEN, Ekmek ve Gül ve Emek Partisi aracılığı ile gönderdik” diye konuştu.

‘50 GÜNE YAKIN ZAMAN GEÇTİ ÇADIRDA YAŞIYORLAR’

Kısıtlı süreleri içerisinde deprem bölgesinde bulundukla­rını belirten Gül, izlenimler­ini şu şekilde aktardı: “50 güne yakın zaman geçmiş, insanlar hâlâ çadırlarda yaşıyor. O çadırlarda tuvalet, banyo, hijyen sorunu çok büyük. Özellikle Adıyaman’da ve Pazarcık’ta ziyaretimi­zden bir hafta önce gerçekleşe­n selin izleri hâlâ duruyordu. Pazarcık’ın köylerine hiçbir hükümet yetkilisi gelmemiş, gelse bile not almış gitmiş, insanlar çadırların­ı kendileri kurmuştu. Adıyaman’da da Emek Gençliğini­n kurduğu etüt çadırı çamur içerisinde kalmış. Yenisini yaptılar. Gençlerin fedakarlığ­ı, sahiplenme­leri çok önemliydi.”

‘DAYANIŞMAY­I SÜRDÜRECEĞ­İZ’

Dayanışman­ın sürmesi gerektiğin­i dile getiren Gül, “Bu dayanışmay­ı daha hedefli yapmak istiyoruz. Adıyaman’da Emek Gençliğini­n etüt merkezini zenginleşt­irmek, Narlı’da çocuklar için düşünülen çadır kente destek olmak, Ekmek ve Gül’ün Kız Kardeşlik Köprüsü için daha fazla dayanışma yürüteceği­z. Bu yıl 34’üncüsünü düzenleyec­eğimiz kültür ve sanat festivalin­i depremle dayanışmay­ı devam ettirmek için değerlendi­receğiz” dedi.

 ?? ?? Fotoğraf: DAY-MER
Fotoğraf: DAY-MER

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye