Evrensel Gazetesi

‘Sessizce yaşadın, sessizce gittin’

-

Tiyatrocu, Seslendirm­e Sanatçısı, Sinema ve Dizi Oyuncusu İsmail Köksal Engür, 77 yaşın da hayatını kaybetti. Oyuncu Cengiz Bozkurt, sosyal medya hesabından yaptığı payla şımda, “Köksal Engür ağabeyimiz­i böbrek yetmezliği­ne bağlı kompli kasyonlar sebebiyle kaybettik. Ce nazesine dair açıklamayı yarın ya pacağız. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerin­in başı sağ olsun” ifadeleriy­le sanatçının vefatını du yurdu. Usta Oyuncu Engür, özel likle son dönemde “Leyla ile Mec nun” dizisinde oynadığı “Ak Sa kallı Dede” rolüyle izleyicile­rin beğenisini kazanmıştı. Engür’ün vefat haberinin ardından, sanatçı dostları ile sevenleri başsağlığı mesajları yayımladı. Bu mesajlar dan bazıları şöyle:

‘SAHNEDE HER ZAMAN MUCİZEYDİ’

Eren Aysan: Son dönemde çok hastaydı. Ama o Köksal ağabeydi ve sahnede her zaman mucizeydi.

Behiç Ak: Oyuncu ve Seslendir me Sanatçısı Köksal Engür’ü yitir mişiz. 2002’de “Tek Kişilik Şehir” oyunumdaki olağanüstü oyunculu ğuyla “Afife Jale, En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü almıştı. Büyük bir gidişin yarattığı doldurulam­az boşluk, tarifsiz keder ve yalnızlık hissi…

Orhan Aydın: Üzgünüm Köksal. Çok. Aynı sahnelerde­ki şenlikli yıl lar kaldı aklımda ve bitmez tüken mez hayatı yeşertme tutkun. Top rağın çiçekler koksun kardeşim.

Tilbe Saran: Sessizce yaşadın; sahnede mikrofonda, ekranda bü yücüydün, sessizce gittin.

Gani Müjde: Oyun treni ile se yircisi olarak başladığım­ız yolculuk TRT’YE yazdığım skeçlerde de yol arkadaşı olarak sürmüştü. Sakin ama güven veren oyuncu kişiliği ile unutulmaz karakterle­r bıraktı ar dında Köksal Engür. Unutulmazl­ar pasajında yerini aldı. Sevenlerin­e sabır diliyorum.

Gonca Vuslateri: Karşılıklı oy namanın muhteşem hissini seninle oynayanlar biliyor ağabey. Böyle hatıralar, aslında izin vermiyor ‘öl dü’ demeye. Çok büyük ve sonsuz bir özlemle şimdiden. Türkiye’nin başı sağ olsun.

İSMAİL KÖKSAL ENGÜR KİMDİR?

1956 yılında TRT Ankara Rad yosu, Çocuk Saati programınd­a kı sa radyo tiyatrolar­ıyla başlayan de neyimleri, Ankara Üniversite­si Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden 1969 yılında mezun olana kadar sürdü. TRT’DE prog ramlara katılmanın yanında, ses lendirme çalışmalar­ının da teme lini atan sanatçı, Ankara

Halkevi, Sahne 9, Ankara

Deneme Sahnesi, Çağ daş Sahne, Hodri Meydan Tiyatro su, Dormen Tiyatrosu, Ali Poyra zoğlu Tiyatrosu, Küçük Sahne gibi özel tiyatrolar­da ve Bakırköy Bele diye Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi yapımların­da çeşitli roller aldı.

Radyo deneyimler­ini seslendir medeki ustalığını geliştirme­kte kul lanan Engür, tiyatroyla sınırlı kal mayıp, sinema ve dizi filmlerind­e de oynadı. Sanatçı; Sünger Bob Kare Şort çizgi dizisinde Squ itward’ü seslendirm­iştir. Korkuyo rum Anne filmiyle ödül alan oyun cu, Susam Sokağı’ndaki Büdü ka rakterini ve çizgi filminde Red

Kit’i de seslendirm­işti. Ley la ile Mecnun’da “Ak

Sakallı Dede” ve “Ka rabasan” rollerinde oynadı. Ben de Öz ledim’de kendisini canlandırm­ıştır. Beş

Kardeş dizisinde

Osman rolünü oy namıştır.

(KÜLTÜR SERVİSİ)

Tiyatrocu, Seslendirm­e Sanatçısı, Sinema ve Dizi Oyuncusu İsmail Köksal Engür, yaşamını yitirdi. 77 yaşında hayatını kaybeden Engür, özellikle son dönemde “Leyla ile Mecnun” dizisinde oynadığı “Ak Sakallı Dede” rolüyle izleyicile­rin beğenisini kazanmıştı.

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye