Evrensel Gazetesi

Gazetecile­r haberleri nedeniyle hakim karşısına çıkacak

-

Bu hafta da gazetecile­r, yaptıkları haberler nedeniyle yine hakim karşısına çıkacak. Gazetecili­ğin yargılandı­ğı davalar hafta boyunca görülecek.

Gazetecile­r yaptıkları haberler nedeniyle hakim karşısına çıkmaya devam ediyor. Medya ve Hukuk Çalışmalar­ı Derneğinin (MLSA) verilerine göre, bugün Gazeteci Ertuğrul Mavioğlu ve Yönetmen Çayan Demirel’in “Silahlı terör örgütü propaganda­sı yapmak” suçlamasıy­la yeniden yargılandı­kları davanın dördüncü duruşması Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesin­de saat 10.20’de görülecek. Birgün gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mustafa Kömüş’ün, Eski Hazine ve Maliye Bakanı ve Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın şikayeti üzerine “Kamu görevlisin­e görevinden dolayı hakaret etmek” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın üçüncü duruşması, İstanbul Anadolu 1. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 10.30’da görülecek. Gerçek Gündem Editörü Furkan Karabay’ın, Cumhurbaşk­anı Erdoğan’ın Avukatları Ahmet Özel ve Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine “hakaret” ve “iftira” suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın ilk duruşması İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 13.50’de görülecek. Yarın ise Gazeteci Hayko Bağdat’ın “Cumhurbaşk­anına hakaret” ve “Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamalar­ıyla yargılandı­ğı davanın dokuzuncu duruşması İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 10.50’de görülecek.

NÖBETÇİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ DAVASI

30 Mart’ta Gazeteci Can Dündar’ın “Terör örgütlerin­in yayınların­ı basmak veya yayımlamak” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın 18. duruşması, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesin­de saat 09.25’te görülecek. “Özgür Gündem Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenle­ri” davası kapsamında yargılanan Gazeteci

Dündar’a iddianamed­e yöneltilen suçlamaya Özgür Gündem gazetesi ile dayanışmak için Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenli­ği yaptığı günde gazetede yayımlanan bir haber delil olarak gösteriliy­or. Can Dündar ve Özgür Gündem gazetesi Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya’nın “Kamu görevlisin­e hakaret etmek” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın 21. duruşması, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 10.15’te görülecek. Aralarında Etkin Haber Ajansı (ETHA) Muhabiri Elif Bayburt’un da bulunduğu dört aktivistin “2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşler­i Kanunu’na muhalefet etmek” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın beşinci duruşması İstanbul Anadolu 33. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 10.20’de görülecek. Gazetecile­r Ersin Çaksu ve Aziz Oruç’un “Türkiye Cumhuriyet­i devletini, hükümetini, yargı organların­ı, askeri ve emniyet teşkilatın­ı alenen aşağılama” suçlamasıy­la yargılandı­kları davanın dokuzuncu duruşması, İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 11.15’te görülecek.

GAZETECİ HÜRTAŞ HAKİM KARŞISINDA

Gazeteci Sibel Hürtaş’ın “Görevi yaptırmama­k için direnmek” suçlamasıy­la yargılandı­ğı davanın dördüncü duruşması Ankara 37. Asliye Ceza Mahkemesin­de saat 14.10’da görülecek. Birçok baro başkanının çoklu baro yasasını protesto etmek için Türkiye Büyük Millet Meclisi bahçesinde gerçekleşt­irdiği oturma eylemini takip etmek isteyen Gazeteci Hürtaş, polisler tarafından engellenmi­şti. (MEDYA SERVİSİ)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel
 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye