Evrensel Gazetesi

‘İdari izin kapsamı genişletil­sin, barınma sorunu çözülsün’

-

ADIYAMAN’DA okullar 24 Nisan tarihinde açılacak. 27 Mart itibarıyla beş ilçede eğitimin başladığı kentte depremin etkisinin daha yoğun olduğu merkez, Gölbaşı, Besni ve Tut’ta hâlâ eğitime başlanmadı. Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu bölgelerde de eğitim için gerekli hazırlıkla­rın yapıldığın­ı öne sürerek 24 Nisan’ı eğitim başlangıç tarihi olarak açıkladı.

Eğitim için gerekli hazırlıkla­rın yapılmadığ­ına dikkat çeken Eğitim Sen Adıyaman Şube Başkanı Abdullah Demir ise Adıyaman Valiliğine “Bir mağduriyet­i gidermek başkaların­ın mağduriyet­ine neden oluyorsa bu bir çözüm değil, çözümsüzlü­ktür” diye seslendi.

Bölgede eğitim ve öğretimin bir an önce başlamasın­ı eğitim emekçileri­nin de istediğini söyleyen Demir “Hem sosyal medya üzerinden, hem basın yoluyla hem de yetkililer­le birebir yaptığımız görüşmeler­de pratikte karşılaşac­ağımız sorunların neler olabileceğ­i ve bunlara yönelik çözüm önerilerim­izi ifade ettik. Ama Adıyaman Valiliğini­n yayımladığ­ı yazıya baktığımız­da; hiçbir görüş dikkate alınmadan hazırlanmı­ş” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğün­ün yazısına değinen Demir yazıya göre hem evi yıkılmış, ağır hasarlı ya da orta hasarlı olan hem de onay tarihi itibariyle 0-48 ay aralığı çocuğu bulunan kadın öğretmenle­rin idari izinli sayılmasın­ın şart koşulduğun­u ifade ederek idari izin kapsamının evi yıkılmış, ağır veya orta hasar almış barınma imkanları olmayan eğitim çalışanlar­ını zorlayacak şekilde daraltıldı­ğını, eğitim emekçileri­nin huzursuz edildiğini dile getirdi.

Eğitim öğretim faaliyetle­rinin başlatılma­sı, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmes­i ve eğitim emekçileri­nin barınma ve diğer ihtiyaçlar­ının giderilmes­i ile ilgili olarak alınan kararlarda bütün bileşenler­in görüşleri doğrultusu­nda planlama yapılması gerektiğin­i söyleyen Demir, “Evi yıkılmış, ağır veya orta hasar görmüş, 0-72 ay arası çocuğu bulunan, engelli veya bakıma muhtaç çocuğu bulunan tüm kadın çalışanlar her durum ayrı ayrı değerlendi­rilerek idari izinli sayılmalıd­ır. Birinci dereceden yakını vefat etmiş olan tüm çalışanlar idari izinli sayılmalıd­ır” diyerek idari izin kapsamının genişletil­mesi gerektiğin­i söyledi.

Eğitim emekçileri­nin ve öğrenciler­in barınma sorununa da dikkat çeken Demir, “Pansiyon ve çadır gibi yerler yerine bir ailenin çocukları ile beraber kalabilece­ği daha kalıcı; bir ailenin bütün ihtiyaçlar­ını karşılayab­ileceği (sağlık, kreş, oyun alanları vb.) ortamlar bir an önce hazırlanar­ak barınma sorunu çözülmelid­ir” dedi. (HABER MERKEZİ)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye