Evrensel Gazetesi

‘HESAP SORMAZSAK O DEPREM YARIN BURAYA GELECEK’

-

ON binlerce insanın hayatını kaybettiği depre min üzerinden daha iki ay geçti. Depremin işçiler arasında nasıl tartışıldı­ğını merak ediyorum. Veli hariç iki işçi de depremin büyük olduğunu, dev letin gecikmesin­in normal olduğunu söylüyor. Rı za’nın akrabaları Adıyaman’da yaşıyor. İlk sözü o alıyor, “Akrabaları­m hep Adıyaman’daydı. Organi ze edemediler, kendileri de söylüyor bunu zaten, ‘Biz yetişemedi­k’ diyorlar. Hem hava şartları hem de yolların çökmesi gecikmede etkili oldu. Bir iki il olsa tepki gösterirsi­n, daha farklı konuşursun ama 11 ilde birden oldu. Bu yüzden çok bir şey di yemiyoruz” diyor.

Cemal de destekliyo­r: “Bir devletin bu ka dar büyük bir felakete hazır olması mümkün değil. Biz de deprem gördük, İzmir’de de oldu o zaman böyle miydi? O şehirlerde böyle bü yük sıkıntı yaşandı mı? Böyle büyük bir felaket üzerinden eleştirmek olmaz. Önlenebile­cek bir şey mi? Değil.”

Deprem tartışması­na noktayı Veli koyuyor. Ar kadaşların­ı yargılar gibi başlıyor saymaya: “Devlet dediğin ders çıkarır, demek hiçbirinde­n ders çı karmamış. Burada deprem olacağı belli, televiz yonlarda hocalar bas bas bağırıyord­u. Ne oldu hiçbir önlem alınmadı. Önlemi bırak, depreme ha zırlığı yokmuş ki devletin. Çadırı yokmuş, suyu yokmuş. Olanı da satmışlar. Vallahi eleştirece­ksi niz kardeşler, hiç kusura bakmayın. Sene kaç ol muş, devir teknoloji devri, taşların altında toprak altında kaldı insanlar, donarak öldüler. Biz hesap sormazsak yarın buraya gelecek o deprem, o za man ne yapacağız?”

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye