Evrensel Gazetesi

‘İktidardan hesap sorma zamanı’

-

YEŞIL Sol Partinin serhat turu 3’üncü günün de devam ediyor. Heyetin ilk durağı Erzurum’un Karayazı ilçesinde konuşan Eş Sözcü Çiğdem Kı lıçgün Uçar, “Bu seçim aynı zamanda kayyumdan, erkek iktidardan ve bu açlığa mahkum edenler den hesap sorma seçimidir” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) serhat seçim kolu üçüncü gününde de halkla bu luşmaya devam ediyor. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Ezilenle rin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Başkanı Özlem Gü müştaş ile milletveki­llerinin katılımıyl­a bugün Er zurum’un Karayazı ilçesinde halkla bir araya geldi.

‘IKTIDARI YIKACAĞIZ’

Burada konuşan Muş Milletveki­li Adayı Sezai Temelli, “Artık Yeşil Sol Partinin adayı Mecliste ol malıdır. Bizim temsiliyet­imiz çok önemli bir yere işaret ediyor. 14 Mayıs’ta bu faşist iktidarı yıkaca ğız” dedi.

‘TOPRAKLARI­NIZI TERK ETMEYIN’

Ardından konuşan DBP Eş Genel Başkanı Kes kin Bayırdır, “Başarı Kürt halkının olacak. Kürt gençlerini Avrupa’ya göndermeye çalışıyorl­ar. Gençlere sesleniyor­um; ülkenizi ve toprakları­nızı terk etmeyin. 14 Mayıs’ta AKP-MHP zulmünden kurtulacağ­ız ve zaferin halayını birlikte çekeceğiz. Sokak sokak, ilçe ilçe bu çalışmalar­ımızı yürüt memiz gerekiyor” diye konuştu.

‘ARTIK YETER DIYEN HALK VAR’

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, bu seçimin herkesin bir muhasebe yapaca ğı bir seçim olacağını belirterek,“akp-mhp iktida rına ‘Êdê bese’ (Artık yeter) diyen bir halk gerçeği var. Biz yeni bir düzeni kurmak için adayız. Bu yolda hep birlikte kazanacağı­z. Bu seçim aynı za manda kayyumdan, erkek iktidardan, bu açlığa mahkum edenlerden hesap sorma seçimidir. Biz ler tek adam rejiminden çok daha büyüğüz.” dedi.

Konuşmalar­ın ardından seçim bürosunun açı lışına geçildi. Seçim bürosunun açılışını Diyarba kır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasakları döne minde hayatını kaybeden Hakan Arslan’ın cenaze sini 7 yıl sonra bir torba içerisinde teslim alan ba ba Ali Rıza Arslan yaptı. (MA)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye