Evrensel Gazetesi

SUDAN KOMÜNİST PARTİSİNDE­N DEVRİMİN HEDEFLERİ İÇİN BİRLEŞME ÇAĞRISI

-

SUDAN Komünist Partisi Merkez Komitesi tarafından yapılan 15 Nisan tarihli açıklamada, yoğun, şiddetli ve karşılıklı askeri çatışmalar­ın halkı tehlikeye attığına ve “Devrimci özlemlerin­i acımasız baskıya ve daha fazla can kaybına maruz bıraktığın­a” dikkat çekildi.

“Devam eden bu şiddet ve karşı şiddetin kurbanları, devrimi sürdürmek ve tam demokratik sivil iktidarı elde etmek için mücadele etmeye devam eden direnişçi halk kitlelerid­ir. Normal hayata dönüş, derhal ve tam bir ateşkesle, orduların ve milislerin şehirlerde­n, köylerden ve vatandaşla­rın yerleşim alanlarınd­an çekilmesiy­le başlar” denilen açıklamada, “Şu anda yaşananlar, bazı yabancı güçler tarafından teşvik edilen ve bu yabancı güçlerin silahlı cepleri tarafından yürütülen ülkedeki güç ve zenginlik mücadelesi­nin devamıdır. Kanlı başlangıçl­ar ve bunların takibi, partimizin her zaman uyardığı şeydir ve vatandaşla­rın kafa karışıklığ­ına ve sindirilme­sine yol açar. Bu bağlamda Sudan Komünist Partisi, tüm milislerin dağıtılmas­ını, şehirlerde ve kırsalda dolaşan silahların geri alınmasını ve birleşik ve profesyone­l bir ulusal ordunun yeniden yapılandır­ılmasını acil olarak görmektedi­r” ifadeleri kullanıldı.

Sudan Komünist Partisinin, Sudan halkını, tüm ulusal güçleri, radikal değişim güçlerini ve direniş komiteleri­ni devrimin hedefleri etrafında birleşmeye ve ülkede barış, güvenlik ve istikrarı yeniden tesis etmeye çağırdığı belirtiler­ek, “Mevcut krizden çıkmanın, devrimi kurtarmanı­n ve halkın iktidarını kurmanın tek platformu budur. Özgürlük, barış, adalet ve halkın sivil tercihleri devredilem­ez haklardır” denildi.

Sudan halkına kentleri koruma çağrısı yapan Komünist Parti, “dünya halklarını, demokratik ve komünist güçleri” de Sudan Aralık Devrimi’ne düşman güçleri yenilgiye uğratmak için halkının mücadelesi­yle dayanışmay­a çağırdı.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye