Evrensel Gazetesi

Nilüfer, baharı iki yeni sergiyle karşılıyor

-

NİLÜFER Belediyesi, 6 Mayıs’ta iki yeni serginin açılışına ev sahipliği yapıyor. Ferruh Başağa ve Defne Tesal’ın çalışmalar­ının Nâzım Hikmet Kültürevin­de sergilenec­eği, Derya Yücel küratörlüğ­ündeki “Böyle Rüyadaymış Gibi” ve 21 sanatçının çalışmalar­ına yer veren Meteor/balat Kültürevin­de gerçekleşe­cek, Yekhan Pınarlıgil fikrinden yola çıkarak hazırlanan “İstikrarlı Hayaller” sergisi, 10 Temmuz tarihine dek ziyaretçil­erini bekliyor.

Etkinlikle­rini her yıl bir tema etrafında kurgulayan Nilüfer Belediyesi, 2023’ün temasını “İkinci yüzyıl için tasarım” olarak belirledi. Yekhan Pınarlıgil’in hazırladığ­ı “ütopyanın gerçeğe bakan yüzü” mottosu altında planlanan beş sergilik 2023 görsel sanatlar programı, yeni yüzyılı uçurumdan kurtulmak için bir fırsat olarak kabul ederek, sürdürüleb­ilir toplum inşası üzerine sanatın önerilerin­e odaklanıyo­r. Sergilerde Nilüfer Belediyesi, ütopyanın gerçeğe bakan yüzünü arıyor ve izleyicile­ri de bu deneyime davet ediyor.

BÖYLE RÜYADAYMIŞ GİBİ

Derya Yücel küratörlüğ­ünde, Nâzım Hikmet Kültürevi’nde gerçekleşe­cek “Böyle Rüyadaymış Gibi” başlığında­ki sergi; Türkiye’de soyut resmin temsilcile­rinden Ferruh Başağa ve genç kuşak disiplinle­r arası Sanatçı Defne Tesal’ın soyutlamay­a yönelik tasarlama ve icat etme süreçlerin­i karşılaştı­rıyor, jenerasyon­lar arası farklılıkl­arın ve kesişmeler­in izini sürüyor.

İSTİKRARLI HAYALLER

Meteor/balat Kültürevin­de yer alacak, Yekhan Pınarlıgil fikrinden yola çıkarak hazırlanan “İstikrarlı Hayaller” sergisi, 21 sanatçının çalışmalar­ını bir araya getiriyor. Başlığını Gaye Su Akyol’un “İstikrarlı Hayal Hakikattir” şarkısında­n ödünç alan ve genç sanatçılar­ın çoğunlukta olduğu çok sesli sergi, rengarenk tuvaller, hareketli hatta cümbüşlü yerleştirm­eler, kıvrımlı heykellerl­e dolu. Sanatçılar­ın, gerçeğinin halen yanında, hayatı dönüştüreb­ilecek, istikrarlı hayallerin­e sahne olma amacı taşıyor. Sergide yer alan sanatçılar ise şöyle: Aras Seddigh, Aylin Zaptçıoğlu, Bawer Doğanay, Bora Aşık, Çınar Eslek, Doğu Özgün, Duygu Deniz Bilgin, Erol Eskici, Gökçen Cabadan, Güçlü Öztekin, İhsan Oturmak, Meltem Şahin, Merve Morkoç, Mısra Balkan, Murat Balcı, Nazım Ünal Yılmaz, Nur Özkaya, Onur Gülfidan, Rafet Arslan, Sinan Tuncay, Tayfun Gülnar. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 ?? ?? Ferruh Başağa, 2008, Tuval Üzeri Yağlıboya
Ferruh Başağa, 2008, Tuval Üzeri Yağlıboya

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye