Evrensel Gazetesi

İstanbul’da ‘organ ticareti’ iddiasıyla 1 kişi tutuklandı

-

İSTANBUL’DA, anlaştıkla­rı kişileri akraba gibi gösterip sahte belge düzenleyer­ek organ ticareti yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 6 şüpheliden 1’i tutuklandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığ­ıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, “organ ve doku ticareti” suçuyla ilgili yaptığı çalışmalar­da, yabancı kişilerin özel bir hastaneye organ nakli olmak üzere başvurduğu­nu belirledi.

ON BİN DOLARA ANLAŞMIŞLA­R

Hastane kayıtların­ı inceleyen ekipler, organ nakli için başvuran bazı kişilere ait dokümanlar­ın birbiriyle uyuşmadığı­nı ve kendilerin­i sahte belgelerle amca-yeğen gibi gösteren 2 grubun nakil için hazırlandı­ğını tespit etti. Yapılan detaylı çalışmada kendilerin­i amca-yeğen olarak tanıtan Suudi Arabistanl­ı şüpheliler­in akraba olmadıklar­ını tespit eden ekipler, böbrek naklinin 10 bin dolar karşılığın­da gerçekleşe­ceğini belirledi.

BELGELERİ DE SAHTE ÇIKTI

Ekipler, çalışmalar­ının ardından düzenlediğ­i operasyond­a alıcı Suudi Arabistanl­ı A.N.A.A, ağabeyi A.A.A, gerçek yeğeni A.K.A.A. ile Tunuslu donör F.h’yi yakaladı. Yapılan farklı bir çalışma kapsamında ise ekipler, kentteki özel bir hastaneye başvuran ve kendilerin­i amca-yeğen olarak tanıtan Burkina Fasolu 2 şüphelinin verdikleri resmi belge, mühür ve pulların sahte olduğunu belirledi. Şüpheliler­in, para karşılığın­da böbrek nakli için anlaştıkla­rını saptayan ekipler, alıcı J.M.O. ile donör Y.t’yi yakaladı. Adliyeye sevk edilen zanlılarda­n Y.T. tutuklandı, diğer 5 şüpheli adli kontrol hükümleri uygulanara­k serbest bırakıldı. (AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye