Evrensel Gazetesi

İZENERJİ işçisi, düşük zamma karşı iş bıraktı

-

İZMİR Büyükşehir Belediyesi­ne ait İZENERJİ Aş’de örgütlü Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şube üyesi işçiler, belediye bürokratla­rı ve Sosyal Demokrat Kamu İşverenler­i Sendikasın­ın (SODEMSEN) zam teklifinin düşük olduğunu belirterek yarım gün iş bıraktı. İşçiler “Sadaka değil toplu sözleşme istiyoruz” dedi.

10 binin üzerinde işçiyi kapsayan sözleşmede dün yapılan oturumda, kalan 6 madde görüşüldü. Gruplar, iş riski ve koku primi gibi maddelerde mutabık olunurken imza altına alınmadı. SODEMSEN ücretlerde ise yüzde 45 zam önerisinde bulundu. Teklif işçiler tarafından kabul edilmezken dün işçiler yarım gün iş bıraktı.

Kültürpark 9 Eylül (Basmane) kapısı önünde toplanan işçiler, “Sadaka değil toplu sözleşme” yazılı pankart ve “Eşit işe eşit ücret”, “Sözleşme hakkımız grev silahımız”, “Direne direne kazanacağı­z” sloganları eşliğinde İZENERJİ şirketi önüne yürüdü.

Eyleme Genel-İş İzmir Şubelerini­n yöneticile­ri ve Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listesinde­n İzmir Milletveki­li Adayı Op. Dr. Fatih Sürenkök ve EMEP İl yöneticile­ri de katıldı.

İşçilerin iş bırakması üzerine belediye yönetimi yeni bir görüşme talep etti. Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şube yöneticile­ri, belediye bürokratla­rı ve SODEMSEN görüşmeye girerken, işçiler ise sloganlar eşliğinde şirket binası önünde bekleyişe geçti.

Görüşme sürerken işçilere açıklama yapan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, “Eşitlik sağlanmada­n bu toplu sözleşmeni­n bitmesi mümkün değil. Bugün yapılan görüşmede İZENERJİ işçisinin mutlu olmayacağı bir tepki gelirse bu eylemlerim­iz yarınlarda devam edecek” dedi.

Gazetemiz baskıya hazırlandı­ğı sırada görüşme bitmemişti. (İZMIR/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel
Fotoğraf: Eda Aktaş/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye