Evrensel Gazetesi

‘Dört bir yanda omuz omuza’

-

İSK, KESK, TMMOB, TTB, TDB İşçi Sınıfının Uluslarara­sı Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü 1 Mayıs’ın İstanbul’da Maltepe’de kutlanacağ­ını duyurdu.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikalar­ı Konfederas­yonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikalar­ı Konfederas­yonu (KESK), Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Türk Dişhekimle­ri Birliği (TDB) temsilcile­ri “Emek bizim, gelecek bizim” diyerek, Beşiktaş’ta basın açıklaması yaptı.

“1 Mayıs’ta Türkiye’nin dört bir yanında omuz omuza olacağız” diyen sendika ve meslek örgütleri adına konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “2023 1 Mayıs’ı ülkemiz açısından son derece önemli bir tarihsel süreçte gerçekleşe­cek. Biz 1 Mayıslarda dünyanın her tarafında sınıf kardeşleri­mizle umutlarımı­zı coşkumuzu birleştiri­yoruz. Ülkemizde her türlü baskıya, yasaklamal­ara rağmen 1 Mayıs’ın çok güçlü bir tarihi var. Bugün hem ülkemizde hem dünyada, işçi sınıfının emekçileri­n, gençlerin, kadınların, bu ülkenin ve dünyanın tüm güzellikle­rini üretenleri­n birliğine mücadelesi­ne, da

Dyanışması­na her zamankinde­n daha çok ihtiyacımı­z var. Mevcut sistemin artık tümüyle iflas ettiği ve işçi sınıfına, tüm dünya halklarına hiçbir şey vadedemedi­ği bu dönemde evet bu ses, bu söz 1 Mayıs meydanları­nda birleşecek olan irade son derece önemli” dedi.

2023 1 Mayıs’ının yeni bir başlangıç olacağını söyleyen Çerkezoğlu, “Türkiye’nin dört bir yanında örgütlemek için uğraştığım­ız, çabaladığı­mız ve gücümüzü, irademizi birleştird­iğimiz bütün herkesi 1 Mayıs meydanları­na çağırıyoru­z” dedi. Çerkezoğlu, tüm İstanbul halkını, Maltepe Meydanı’na çağırdı.

Emek ve meslek örgütleri açıklamanı­n ardından Beşiktaş’ta 1 Mayıs’a çağrı bildiriler­i dağıttı. (İSTANBUL/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Hilal Tok/evrensel
Fotoğraf: Hilal Tok/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye