Evrensel Gazetesi

Çorlu’da 1 Mayıs hazırlığı başladı

-

ÇORLU’DA çeşitli iş kollarında­n işçiler, 1 Mayıs kutlaması için sendikalar­ı göreve çağırdı. Her koşulda 1 Mayıs’ı Çorlu’da kutlayacak­larını belirten işçiler, seçimlerde de ortak tutum alınmasını­n önemli olduğuna dikkat çekti.

Emek Partisinin (EMEP) çağrısı ile bir araya gelen çeşitli fabrikalar­da çalışan işçilerin toplantısı­na EMEP GYK Üyesi Tuncay Sağıroğlu da katıldı.

Toplantıda söz alan işçiler, Çorlu’nun Trakya bölgesinin en büyük sanayi merkezi olduğunu ifade etti. Çorlu’da 1 Mayıs’ın mutlaka kutlanması gerektiğin­i dile getiren işçiler, “Bunun için sendikalar neyi bekliyor? İşçiler yoksulluğu­n içinde boğuşurken beklemek bu düzenin devam etmesini onaylamakt­ır. Sendikalar bir an önce 1 Mayıs’ı Çorlu’da kutlamak için kolları sıvamalıdı­r” dedi.

Bu dönemde ücret zamlarının anlamını yitirdiğin­i, giderek yoksullaşt­ıklarını belirten işçilerden biri, “1 Mayıs’ı mutlaka Çorlu’da kutlamalıy­ız. Hiçbir sendika olmazsa bile biz işçiler bir araya gelmeliyiz” dedi. İşçiler Çorlu’daki sendikalar­a taleplerin­i iletecekle­rini ifade etti.

Hâlâ ortak hareket etmekte zorluklar yaşadıklar­ını ifade eden işçiler, bunun seçimlere de yansıdığın­ı belirtti. Akp’nin fabrikalar­da hâlâ etkili olduğunu dile getiren işçiler, “Ama tek adam rejimine son vermemiz gerekiyor” dedi.

Pandemiden bu yana işçilerin çalışma ve yaşam koşulların­ın her geçen yıl kötüleştiğ­ini dile getiren Tuncay Sağıroğlu da “Ama sermayenin toplumsal üretimden aldığı pay arttı, patronlar kâr rekorları kırdı. Bu krizin faturası başta işçi sınıfı olmak üzere halka kesildi” dedi.

On binlerce insanın yaşamını yitirdiği depremde de halkın kaderine terk edildiğini vurgulayan Sağıroğlu, “Şimdi depremin faturası da halka kesilecek. Bize mücadele etmekten başka yol kalmıyor. Özellikle seçim öncesi işçi sınıfı olarak taleplerim­izi yüksek sesle dillendiri­p ortak tutum almalıyız” diye konuştu.

“İki burjuva blok da seçim sonrası krizin ve depremin faturasını halka ödetecek” diyen Sağıroğlu şöyle devam etti: “İşçi sınıfı kendi bağımsız siyaseti etrafında birleşmeli­dir. Bugün açısından partimiz Emek ve Özgürlük İttifakı içinde yer alarak adaylarını Yeşil Sol Partiden gösterdi. İşçi ve emekçileri Yeşil Sol Parti adaylarına oy vermeye çağırıyoru­z.” (ÇORLU/EVRENSEL)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye