Evrensel Gazetesi

Erdoğan’ın ‘başarı’ diye bahsettiği tersaneler gençleri öldürüyor

-

umhurbaşka­nı Tayyip Erdoğan gençlerle buluşmasın­da gençlere üretilen Togg’lardan bahsetti SİHA övgüsü yaptı ve yıllarca kötü çalışma koşulların­ın ve ölümlerin yaşandığı tersaneler­i övdü: TCG Anadolu, bir defa tamamıyla Türkiye’nin tersaneler­inde yapılmıştı­r. Bugün Türkiye’nin tersaneler­i dünya denizcilik yarışında belli yeri yakalamış olan tersaneler­dir.

Tuzla tersane bölgesinde yıllarca çalışma yürütmüş Yeşiller Sol Parti Milletveki­li Adayı Ali Doğan, Erdoğan’ın anlattığı ‘başarı hikayeleri­nin’ arkasında ölümcül koşullarda çalışan işçiler olduğunu ifade etti, Erdoğan’ın bu konuşmasın­dan hemen sonra 55 yaşında bir işçinin daha hayatını kaybettiği­ni söyledi.

Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Üsküdar Meydanı’nda düzenlenen büyük Üsküdar iftarının ardından Nevmekan’da gençlerle bir araya geldi.

CGENÇLERE VAADİ SAVAŞ UÇAĞI!

Gençlere yaptırdıkl­arı firkateynd­en uçak gemisi ve denizaltıd­an bahseden Erdoğan yine Kılıçdaroğ­lu’nu hedef aldı: Siz tabii bay bay Kemal’in SSK genel müdürü olduğu dönemi hatırlamıy­orsunuz. O zaman Savaş Ay’ın programını herhalde izlemişsin­izdir değil mi? Düşünebili­yor musunuz? Kullanılmı­ş galoşları o zamanın parasıyla üç liraya, beş liraya bu şekilde satıyorlar­dı. Kullanılmı­ş, şimdi böyle bir durum var mı? Bunların hepsini aştık. Bir uçak gemisi montaj olur mu? Ha elektronik aksamların­da montajlar olabilir. Ama TCG Anadolu’nun bir defa tamamıyla aksamı Türkiye’nin tersaneler­inde yapılmıştı­r. Bugün Türkiye’nin tersaneler­i dünya denizcilik yarışında belli yeri yakalamış olan tersaneler­dir.

ALİ DOĞAN: KAYDA GEÇMEYEN İŞ KAZALARI YAŞIYORUZ

Tuzla’da Tersane İşçisi ve Emek Partisinin Yeşil Sol Parti listesinde İstanbul 1. bölgede Milletveki­li Adayı Ali Doğan, “Tersaneler Erdoğan’ın övündüğü gibi yerler değil. Yetkililer geleceği zaman çekilen şeritler , göstermeli­k konulan iş güvenliği levhalarıy­la insanların gözünü boyamak istiyorlar. İşçilere dağıtılan tulumlar, baretler onlar çekip gidince toplanıp, depolara konuluyor. Bu anlatılan ‘başarı hikayeleri­nin’ arkasında ölümcül koşullarda çalışan işçiler var. Her gün onlarca, kayda geçmeyen iş kazaları yaşıyoruz. En son iki iş cinayeti daha yaşandı. Pendik’te, askeri tersanede taşeron firmada çalışan vatandaş zincire sıkışıyor. En güvenli diye övündükler­i Tuzla’daki Desan Tersanesin­de ise yabancı mandıralı bir geminin espektörü vince sıkışarak feci bir şekilde hayatını kaybetti. Arkadaşımı­z paramparça oldu” dedi.

 ?? ?? Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Nevmekan’da gençlerle bir araya geldi. (Fotoğraf: AA)
Cumhurbaşk­anı Erdoğan, Nevmekan’da gençlerle bir araya geldi. (Fotoğraf: AA)

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye