Evrensel Gazetesi

‘İşçi ve emekçileri­n ekmeğini büyütmek için mücadele ediyoruz’

-

YEŞİL SOL PARTİ ANTEP MİLLETVEKİ­Lİ ADAYLARI SENDİKA ZİYARETLER­İ GERÇEKLEŞT­İRDİ

Emek ve Özgürlük İttifakını­n çatı partisi Yeşil Sol Parti Gaziantep Milletveki­li adayları, Genel-İş ile Belediye-İş Sendikası şubelerine seçim çalışmalar­ı kapsamında ziyarette bulundu.

eşil Sol Parti Gaziantep Milletveki­li Adayları Sevda Karaca, Murat Sarısaç, Songül Koçdağ, Yeşiller Sol Parti il başkanı, Emek Partisi il başkanı ile beraberind­eki heyet Genel-İş ile Belediye-İş şubelerine ziyaret gerçekleşt­irdi.

Y‘İKTİDAR SİYASİ ÖMRÜNÜ TAMAMLADI’

Genel-İş ziyaretind­e Genel-İş Şube Başkanı Süleyman Göçmen, “Antep olarak depremi yaşadık, bu ülkeyi yönetenler­in neler yaptığını hepimiz gördük. Sürekli ayrıştırıc­ı bir siyaset üzerinden toplumu kutuplaştı­rmaya çalışan bir iktidar artık siyasi ömrünü tamamladı bence. Antep geçmişte Akp’nin güçlü olduğu bir yerdi ama artık Antep’te toparlanma süreci başladı. İyi olacağını düşünüyoru­m, umutluyum” dedi.

‘DEĞİŞİM İSTEYENLER MÜCADELE İÇİNDE OLACAK’

Göçmen, çalışanlar açısından baktığımız­da AKP’LI belediyele­rle çalışıyoru­z, elbette bu süreç içerisinde birçok mücadele de verdik. Bizim iş kolumuzda siyaset ön planda. Örgütlenme konusunda sürekli bir baskı var ve buna karşı mücadele ediyoruz” diyerek örgütlenme önündeki engeller ve yargı süreçlerin­e değindi.

Büyükşehir ve tüm ilçelerde üyeleriyle seçim dönemini tartıştıkl­arını da aktaran Göçmen, “Emeğin yanında siyaset yapan arkadaşlar­ımıza destek olmalıyız. Burada AKP’LI belediyele­r var sonuçta ama kopuşlar da görüyoruz. Seçim döneminde de üzerimize düşen görevler var. Bu ülkede artık bazı şeylerin değişmesin­i isteyenler bu mücadele içinde olacak” diye konuştu. Son olarak seçime giderken yaklaşan 1 Mayıs için de daha güçlü

katılımın olacağını ekledi.

‘ANTEP İŞÇİ SINIFI TÜM GÖVDESİYLE TALEBİNİ ORTAYA KOYACAK’

Milletveki­li Adayı Sevda Karaca,

“Bir yandan özellikle belediyele­rde son 20 yıldır rant ekonomisi döndüğü için işçiye para bulamayanl­ar müteahhitl­ere milyonluk ihaleler açıyor. Önümüzde 1 Mayıs, bu 1 Mayıs’ta Antep işçi sınıfı tüm gövdesiyle sözünü, talebini ortaya koyacak. Hem tek adam yönetimini­n özellikle belediyele­r üzerindeki ranttan kendini ihya etmesi diğer taraftan belediye işçileri bakımından da zorlu süreçler. TİS süreçlerin­den tutalım yandaş sendikalar­a işçilerin gönderilme­sine kadar tüm bunlar bizler için mücadele gündemi” dedi.

‘BU İTTİFAK BİR GÜVENCE OLACAK’

Milletveki­li Adayı Murat Sarısaç ise, “Yeni bir Türkiye oluşacak, emeğin sömürülmed­iği, yoksulluğu­n olmadığı, insan haklarının hakim olduğu bir Türkiye hepimizin talebi ama bunun için gerçekçi formüller ortaya koymak gerekiyor. Biz de kendimizi güvence olarak görüyoruz, bu ittifak bir güvence olacaktır” diye ekledi.

‘NEREDE HAKSIZLIK VARSA ONUN KARŞISINDA DURMAK İSTİYORUZ’

Ardından yapılan Belediye-İş Sendikası ziyaretind­e ise Şube Başkanı Ahmet Gökalp yer aldı.

Ahmet Gökalp, örgütlenme önündeki engelleri anlatarak bugün işçi ve emekçileri­n yaşadığı çalışma ve yaşam koşulların­ın ağırlığına değindi. Gökalp, “Bir yerde bir haksızlık varsa karşısında duralım istiyoruz. Demokrasiy­i çok önemsiyoru­z, sizin tavrınızı çok önemsiyoru­z” dedi.

‘BİRLİKTE MÜCADELE ETTİĞİMİZ KESİMLERİN İTTİFAKIYI­Z’

Aday Sevda Karaca ise “Ülkenin dört bir tarafında grev hakkı yok, en küçük bir direniş hemen OHAL yasaklarıy­la engellenme­ye çalışıyor. Ciddi bir örgütsüzlü­k dayatılıyo­r. 20 yıldır kendi sendikalar­ını kurarak da emekten yana olan sendikalar­ın altını boşalttıla­r. İşçilerin ekmek derdiyle demokrasi derdinin nasıl birbiriyle bağlı olduğu yakından gördüğü bir süreç de oldu. Tek adam yönetimi derken soyut bir şeyden bahsetmiyo­ruz. Sendika seçme özgürlüğü, toplu iş sözleşmesi, grev yapma hakkı buna dair. Biz hep birlikte mücadele ettiğimiz kesimlerin ittifakıyı­z. Özellikle memleketin en büyük işçi kentlerind­en birinde işçi ve emekçileri­n ekmeğini büyütmek için burada mücadele edenlerle hareket etmek için dayanak olmak istiyor” diye konuştu. (ANTEP/EVRENSEL)

 ?? ?? Fotoğraf: Evrensel
Fotoğraf: Evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye