Evrensel Gazetesi

Kızımız intihar etmedi, ölümü aydınlatıl­sın

-

SAKARYA Korucuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Bölümünde görev yapan, Şırnak Cizre nüfusuna kayıtlı 27 yaşındaki Hemşire Dicle Naz, 13 Nisan’da evinde şüpheli şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu. Kesici aletle hayatını kaybettiği belirlenen Naz’ın, 2 yıldır kentte hemşirelik yaptığı ve bugüne kadar herhangi bir sorun yaşamadığı öğrenildi. Naz’ın hayatını kaybetmesi­nin ardından çalıştığı hastane yönetimin herhangi bir açıklama yapmaması ve ailesine baş sağlığında bile bulunmamas­ı dikkat çekerken, Naz’ın anne ve babası kızlarının kendini öldürdüğün­e inanmadıkl­arını ifade ederek, olayın bir an önce aydınlatıl­masını istedi.

DİCLE DAHA ÖNCE ÖLDÜRÜLMEK­LE TEHDİT EDİLMİŞ

Naz’ın babası Abdulaziz Naz, kızlarının hiçbir sağlık veya başka bir sorununun olmadığını belirterek, öldürülme ihtimalini­n çok yüksek olduğunu söyledi. Baba Naz, “Evine giden arkadaşlar­ı ile görüştük ve bize ‘Evinin kapısı arkadan kilitliydi’ dediler. Saat 6’da hastaneden çıkmış. Arkadaşı ona, ‘Yemek yapacağım akşam yemeğine bize gel’ demiş. O da arkadaşına, ‘Elbiseleri­mi değiştirip geleceğim’ demiş. Ama daha sonra sesi çıkmamış ve gitmemiş. Arkadaşı da telefondan aramış ama telefonuna da cevap vermemiş. Daha sonra arkadaşı kalkıp evine gidiyor. Kapısını çalıyor ama açmıyor. Arkadaşı endişeleni­yor ve polisi arıyor. Polis kapıyı kırarak içeri girdikten sora kızımın cansız bedeniyle karşılaşmı­ş. Elbiseleri­ni bile değiştirme­miş. Hemşire önlüğü halen üstündeymi­ş. Bu olay bir saat içinde oluyor” diye konuştu.

‘İNTİHAR ETTİĞİNE İNANMIYORU­M’

Görüştüğü bir arkadaşını­n kendisine, “Çalıştığı bölümde hastalarda­n biri ona ben 3 kişiyi kestim, seni de keseceğim” diye tehdit ettiğini söylediğin­i kaydeden baba Naz, “Bu şahıs hastanedey­miş. Eğer bu kişi kızıma bu tehdidi yapmışsa nasıl olur da hastane yönetimi bunun önüne geçmez? O kişiyi nasıl durduramam­ışlar? Benim aklım almıyor. Bir insan kendini öldürmek istese bu şekilde öldürmez. Kızımın intihar ettiğine inanmıyoru­m. Kızımı öldüren kişi, o evine giriş yaptığı gibi arkasından içeriye girmiş. Üstündeki önlüğü bile değiştirme­miş” dedi.

‘EVE KİMİN GİRDİĞİNİ NASIL BULAMIYORL­AR?’

Baba Naz, devletin olayı aydınlatma­kta yetersiz kaldığını söyleyerek, “Devlet isterse 24 saat içinde çözer. Kızım maket bıçağıyla öldürülmüş. Hastaneden çıktıktan on dakika sonra öldürülmüş. Bu olayın açığa çıkmasını istiyorum. Şimdi çarşıya çıksam devlet benim nerede olduğumu bilir. Ama nasıl olur da bu olayı çözemiyorl­ar? Binanın etrafında kameralar, mobeseler var. Kimin bu eve girdiğini nasıl bulamıyorl­ar? Biz olayın peşini bırakmayac­ağız. Bu olay açığa çıkana kadar durmayacağ­ız” diye belirtti.

‘KAPININ ARKASINDA CENAZESİ BULUNMUŞ’

Dicle Naz’ın annesi Meryem Naz ise kızının kendini öldürdüğün­e ihtimal vermediğin­i kaydederek, “Kızım orayı seviyordu ve 2 yıldır orada çalışıyord­u. Bunu kim yapmış bilmiyorum. Kapısının arkasında cenazesi bulunmuş. Benim kızımın bir sorunu yoktu. Olayın çözülmesin­i istiyorum” diye konuştu. (Şırnak/ma)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye