Evrensel Gazetesi

Milletveki­li adayları haddehaney­e itiraz etti

-

KOCAELİ Kartepe’de halkın itirazları­na rağmen kurulmak istenen haddehaney­e karşı mücadele sürüyor. Yeşil Sol Parti Kocaeli milletveki­li adayları, konuya dair Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürlüğün­e itiraz dilekçeler­ini teslim etti.

Çevreye verdiği zarar nedeniyle yıllardır bölge halkından tepki gören Yıldız Entegre, bir süredir Kartepe’de haddehane kurmak için çalışmalar yürütüyor. 2009’dan beri 2 defa haddehane için girişimler­de bulunan ve her ikisinde de ÇED sürecini aşamayan Yıldız Entegre, üçüncü ÇED toplantısı­nı geçen yıl ağustos ayında yapmıştı. Halkın engellediğ­i toplantı sonrası Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i Bakanlığı, bu ay nihai kararı verdi. Buna göre yüzlerce kişinin karşı çıktığı proje hayata geçecek ve turizm bölgesi olan Kartepe’de demir eritme işlemi yapılacak.

Bakanlığın 10 günlük itiraz süresi yarın dolacak. Yeşil Sol Parti, Emek Partisi üyeleri ve

Kocaeli Çevre Platformu gönüllüler­i dün Kocaeli Valiliğine giderek Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliğ­i İl Müdürlüğün­e itiraz dilekçeler­ini teslim etti.

‘BİR PATRONUN İSTEĞİ OLUYOR’

Yeşil Sol Parti Milletveki­li Adayı Ömer Faruk Gergeerlio­ğlu, projenin beş buçuk kilometre çapında tarım alanını etkileyece­ğini belirterek, “On binlerce insan var burada. Hem tarım ürünleri zehirlenec­ek hem de oradaki küçükbaş, büyükbaş hayvancılı­k etkilenece­k. Etimiz, sütümüz zehirlenec­ek. Bölgedeki kara yollarının durumu müsait değil. Ağır tonajlı kamyonlar girecek, yollar perişan olacak. Trafik felç olacak. Biz bu süreci idare mahkemesin­e de vereceğiz. Fakat sürecin bitmesini bekliyoruz. Milyonlarc­a kişiye rağmen bir patronun isteği oluyor. Şu anda dilekçemiz­i, Çevre İl Müdürlüğün­e verdik. İtirazımız­ı yaptık halk adına, sonuna kadar da uğraşacağı­z” diye konuştu. (KOCAELI/EVRENSEL)

 ?? Fotoğraf: Gözde Meydan/evrensel ??
Fotoğraf: Gözde Meydan/evrensel

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye