Evrensel Gazetesi

Dezenforma­syon yasası gazeteci avına dönüştü

-

Gazeteci Serdar Akinan, Çanakkale›nin Ayvacık ilçesinde gözaltına alındı. Daha sonra İstanbul›a getirilen Akinan’ın dosyasına jet hızıyla gizlilik kararı getirildi. Avukat Serkan Günel “Konu malum Serdar Akinan’ın Youtube kanalındak­i yayın ve onunla bağlantılı çokça eleştirdiğ­imiz yeni düzenlenen ‘halkı yanıltıcı bilgiyi yayma’ suçlaması..” diyerek Akinan’ın gözaltına alınma sebebini açıkladı.

Günel gündüz saatlerind­e “Gazeteci Serdar

Akinan’ın yanındayım. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube’deyiz. Burada ifade alındıktan sonra İstanbul Adliyesi’nde savcılığa ifade vermesini bekliyoruz” dedi.

‘SERDAR AKİNAN GAZETECİDİ­R’

Serdar Akinan’ın gözaltına alınmasına sosyal medyada büyük tepki vardı.

Avukat Tugay Bek: Haberleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci hakkında haber yapmak da yasak. Serdar Akinan hakkında yürütülen soruşturma­da, gizlilik kararı alındı.

Cüneyt Özdemir: Serdar Akinan sabahın 5’inde gözaltına alınıyor! Serdar Akinan gazetecidi­r. Bu yapılanın 2023 Türkiye’sinde yeri yoktur.

Özgür Özel: Son dönemde yaptığı röportajla­rla gündemi belirleyen Gazeteci Serdar Akinan’ın sabah saatlerind­e gözaltına alınması, gazetecili­k faaliyetle­rini sindirmeye yönelik bir hamledir, demokratik bir hukuk devletinde yeri yoktur. Gazetecili­k suç olmayacak!

Nevzat Çelik: Röportaj yapanların değil, milletin canını, malını çalıp çırpanları­n yakalandığ­ı sabahları da göreceğiz çok yakında! Günaydın. Gazetecili­k suç değildir.

Akinan, bir süredir Youtube’ta “Delilerin Delisi” isimli kanalda video yayımlamay­a başlayan Muhammed Yakut’un iddiaların­ı gündeme getirmişti. (MEDYA SERVİSİ)

Gazeteci Serdar Akinan gözaltına alındı. Sebep ise, büyük tepki toplayan dezenforma­syon yasasındak­i “halkı yanıltıcı bilgiyi yayma” suçlaması… Gözaltı büyük tepki topladı.

 ?? ?? Serdar Akinan’ın Youtube kanalından alınmıştır.
Serdar Akinan’ın Youtube kanalından alınmıştır.

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye