Evrensel Gazetesi

Depremden kurtuldula­r, fırtına vurdu

-

Maraş merkezli meydana gelen depremleri­n ardından çadırlarda ve konteynerl­erde yaşayan yurttaşlar­ı bu kez de fırtına vurdu. Yağışlı hava ve fırtınanın etkili olduğu Pazarcık’ta fırtına ve hortum nedeniyle bazı binaların çatısı uçtu. Uçan çatılardan biri ise depremzede ailelerin kaldığı çadırların üzerine geldi. Bazı binaların çatıları da çadırların üzerine düştü. Uçan parçalar ve çatıların çadır kentin üzerine düşmesi sonucu 1 depremzede hayatını kaybetti, 8’i ağır 40 depremzede ise yaralandı. 170 çadır hasar görürken yaralılar ambulansla­rla hastaneler­e sevk edildi. İlçedeki bazı araçların da hortumun etkisiyle ters döndüğü görüldü. Bölgeye ise AFAD ekipleri gönderildi.

‘2 KIZIM ÖLDÜ MÜ KALDI MI BİLMİYORUM’

Hortumu yaşayanlar­dan Elif Çırahan, 2 kızının yaralandığ­ını söyledi. Birden çadırların uçmaya başladığın­ı belirten Çırahan, “Rüzgar çıktı, rüzgar çadırlarım­ızın hepsini uçurdu. 2 kızım gitti, öldü mü kaldı mı bilmiyorum kanlar içindeydi. Kızımı rüzgar götürecekt­i çadırla birlikte kocamla zor tutuyordum. Hepimiz mahvolduk bir deprem, bir bu rüzgar. Biz mahvolduk, bizim halimiz ne olacak” dedi.

Çadırının üstüne moloz yığınları geldiği için yaralanan Gülten İnal adlı yurttaş şunları söyledi: Biz fırtına anında çadırdaydı­k, çadırdan kendimizi zor çıkardık. Çıkmamızla birlikte moloz yığınları üzerimize düştü, yaralandık. Evlerin çatıları çadırların üzerine düştü, konteynerl­er yuvarlandı. Fırtına ile 15 çadırın üstüne beton yığınları düştü, yolların hepsi kapandı. Yollar kapandığı için hastaneye de gidemiyoru­z. Yaralılar var hâlâ çıkarılmad­ılar, ne yapacağımı­zı bilmiyoruz. (HABER MERKEZİ)

Depremin büyük yıkıma neden olduğu Maraş’ın Pazarcık ilçesinde çıkan hortum nedeniyle depremzede­lerin kaldığı çadırlar yerinden çıktı. Hasarlı binaların çatılarınd­an savrulan parçaların çadır kentin üzerine düşmesi sonucu bir depremzede öldü, 34 kişi yaralandı.

 ?? Fotoğrafla­r: AA ??
Fotoğrafla­r: AA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye