Evrensel Gazetesi

Metruk bina üstüne otopark

-

BEYOĞLU Cihangir Caddesi’nde bulunan metruk binanın üstü otopark yapıldı. Çevre sakinleri eski ve bakımsız olduğu görülen binanın olası çökme riskinden dolayı endişe duyuyor. Yayaların yoğun şekilde kullandığı bir merdivenin üst kısmındaki binanın üzerindeki otoparkta, araçların düşme riskine karşı önlem alınmaması da dikkat çekti. Yoldan geçenler binanın üstündeki otoparkın fotoğrafla­rını ve videoların­ı çekiyor. Öte yandan mahalle sakinleri ise yetkililer­in önlem almasını bekledikle­rini söyledi. Otoparkı işlettiği iddia edilen kişi görüntü alınmasına tepki gösterdi. O anlar cep telefonu kamerası ile görüntülen­di.

Otoparkı işlettiği iddia edilen kişi

DHA’YA şunları söyledi: “O bina dolgu, 3 senedir oraya araba çekiyoruz. Bina tehlikeli görünüyor ama insanlar içini bilmiyor. Yorumları görüyorum. Biz orayı elle doldurduk, gidip içersine bakın. Dolgu olduğunu göreceksin­iz. Dış sıvası kötü, yeni binada bile oluyor. İnsan öyle sanıyor ama öyle değil. Bir de aracı sıfıra sıfır yanaştırıy­oruz. Orası kullanım alanı ve otopark, evet. Ayrıca oto yıkama kullanım alanı”.

‘KORKUNÇ BİR ŞEY, ARAÇLAR HER AN DÜŞEBİLİR’

Sevim Sezer, “Ben 3 yıldır bu apartmanda oturuyorum. Bu araçların buraya konulması tehlikeli, her daim izliyorum, buraya nasıl park edebiliyor­lar diye. Kor

kunç bir şey oradan araçlar her an düşebilir. Tüm turistler bu alanın fotoğrafın­ı çekiyor ve şaşırıyorl­ar. Tehlikeli bir durum” dedi.

‘BURASI ÇÖKSE NE OLACAK?’

Mahalle sakinlerin­den Zafer Çelikol ise “Köhne bir binanın çatısına bu şekilde araba park ediliyor. Buradan geçenler oluyor, çocuklar altında oynuyor. Her an bir şey olabilir. Burası çökse ne olacak? 2-3 gün önce Karaköy’de bir bina çöktü. Burası çökse ve insanların üstüne düşse ne olacak? Buraya belediye veya bir görevli gelip, burayı kapatın araba park edemezsini­z diyemez mi?” ifadelerin­i kullandı. (HABER MERKEZİ)

 ?? Fotoğraf: DHA ??
Fotoğraf: DHA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye