Evrensel Gazetesi

Şahinli’nin duruşmasın­a gazetecile­r alınmadı

-

Gazetecile­rin yaptıkları haberler ve gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle yargılanma­ları son bulmuyor. Bu hafta pek çok gazeteci adliyede olacak. Gazeteci Ceylan Şahinli’nin dün görülen duruşmasın­a ise gazetecile­r alınmadı.

azeteci Ceylan Şahinli’nin “Örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla yargılandı­ğı davanın duruşmasın­a gazeteci ve izleyicile­r alınmadı.

Gazetecili­k faaliyetle­ri nedeniyle tutuklu bulunan Mezopotamy­a Ajansı (MA) Muhabiri Ceylan Şahinli hakkında, 2017 yılında katıldığı eylem ve etkinlikle­r gerekçe gösteriler­ek “Örgüt propaganda­sı yapmak” iddiasıyla açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Ankara 20’nci Ağır Ceza Mahkemesin­de görülen duruşmaya Şahinli katılırken Avukatı Resul Temur ise Diyarbakır Adliyesind­en ses ve görüntü bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden bağlandı.

Duruşmayı izlemek ve haber takibi yapmak için gelen İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Hapishanel­er Komisyonu Eş Sözcüsü Nuray Çevirmen ve Gazeteci Hüseyin Aykol ile muhabirler salonda yer olmadığı gerekçesiy­le içeri alınmadı.

GDAVA 12 HAZİRAN’A ERTELENDİ

Duruşmada söz alan Avukat Resul Temur, müvekkili hakkında istinat edilen suçlamayı kabul etmedikler­ini, yapılan tüm eylemlerin yasal olduğunu belirtti. Temur, iddianamey­e konu sosyal medya paylaşımla­rının da Şahinli’ye ait olmadığını ifade ederek beraat talep etti.

Şahinli ise 2017 yılına ait eylem ve etkinlikle­r ile paylaşımla­ra dair kendisi tutuklandı­ktan sonra iddianame açılmasını­n farklı anlam taşıdığını söyleyerek beraatinii­stedi.

Savunma ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti Şahin

li’nin tutuklu yargılandı­ğı davanın iddianames­inin bir örneğinin mahkemeye sunulmasın­ı, hakkında farklı bir soruşturma olup olmadığını­n Ankara Cumhuriyet Başsavcılı­ğına sorulmasın­ı isteyerek davayı 12 Haziran tarihine erteledi. (MA)

 ?? ?? Fotoğraf: MA
Fotoğraf: MA

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye