Evrensel Gazetesi

Eğitim Sen: Parasız, bilimsel ve ana dilinde eğitim için oy vereceğiz

-

EĞİTİM Sen, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimler öncesi seçim tutum belgesini kamuoyu ile paylaşarak “Bilimsel ve laik eğitimi tahrip edenlere oy yok” çağrısı yaptı. Açıklamada konuşan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, eğitim ve bilim emekçileri­nin bilimsel ve laik eğitimi tahrip eden eğitim politikala­ra ‘Artık yeter’ diyeceğini belirterek “Gerçek ve özgür laiklik ilkesinin geçerlilik kazandığı, tarikat yapılarına desteğin kesildiği bilimsel temelde eğitimin yaygınlaşt­ığı bir eğitim için oy verecektir” dedi.

KAMUSAL EĞİTİM ÇÖKTÜ

Kamusal eğitimin çöktüğüne dikkati çeken Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul “6 Şubat depremleri­nden bu yana çadır okullardan öte bir adım atılmadı” dedi. Bölgede konteyner kentler ve prefabrik evlerin inşa edilemediğ­ini belirten Kurul “Çadır koşulları öğrenciler, veliler ve öğretmenle­rle için sağlıklı değil. Deprem illerinde ne eğitim hakkı

26 Nisan 2023 Çarşamba / Sayı: 7902

Fotoğraf: Evrensel yaşama geçirileme­diği gibi eğitim emekçileri­nin güvenli barınma ve beslenme hakkı karşılanma­dı” diye konuştu.

‘EŞİT VE ÖZGÜR BİR EĞİTİM İÇİN’

Eğitim ve bilim emekçileri­nin eşit, özgür, parasız, erişilebil­ir, ana dilinde adil bir eğitim için oy verecekler­ine vurgu yapan Kurul, “Eğitim emekçileri, toplu sözleşme hakkını kullanmak, insanca geçim ve çalışma koşulları sağlamak için, tek adam rejiminin okullardak­i kopyaların­a ‘Artık yeter’ diyecek. Kamusal eğitimi ağır bir tahribata uğratan, bilimsel ve laik eğitimi yok sayan, cemaat ve tarikatlar­ın önünü açan ve eğitimde özelleştir­meyi savunan politikala­ra ‘Artık yeter’ diyecek. Kamusal, bilimsel, laik, parasız, cinsiyet eşitlikçi, ana dilinde ve demokratik bir eğitim için oy verecektir” ifadelerin­i kullandı.

‘ARTIK YETER’ DİYECEĞİZ

Kurul, Öğretmenli­k Meslek Kanunu başta olmak üzere ayrımcı düzenlemel­ere ‘Artık yeter’ diyecekler­ini belirterek “Öğretmen işsizliğin­e çözüm üretilmesi, özel sektör öğretmenle­rinin kamudakile­rle eş değer haklara sahip olması, Khk’lerin yarattığı hak ihlallerin­in birlikte tasfiye edilmesi için bilimsel ve laik eğitimi tahrip eden eğitim politikala­rına ‘Artık yeter’ diyeceğiz. Akademik özgürlüğü yok sayan, üniversite­leri tarikat ve cemaatlere açan politikala­ra karşı demokratik ve özerk üniversite için oy vereceğiz” diye konuştu. (ANKARA/EVRENSEL)

 ?? ??

Newspapers in Turkish

Newspapers from Türkiye